Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 juni 2018

Veckobrev v. 23 åk 2

Hej hem!

Vi hade en fantastisk dag i Norrköping i tisdags. Vi började på visualiseringscenter med tema om rymden och robotar. Eleverna fick i små grupper programmera robotar vilket uppskattades av barnen. Efteråt gick vi en liten promenad och pratade om olika byggnader som finns i vårt industrilandskap i Norrköping. Vi avslutade med hamburgare och lek i folkparken innan vi tog bussen trötta tillbaka till skolan.

I so så har vi haft klassråd inför elevråd nästa vecka, vi pratar som vanlig då om läget i klassen och har utvärderat våra visionsdagar som vi gemensamt har på skolan. Vi har även avslutat vårt tema förr i tiden med en skriv och bild uppgift, jämföra förr/nu, vad är lika? vad är olika?
I matte har vi jobbat med att avrunda och överslagsberäkning av tal, vi har även fortsatt prata liter och dl. Ta gärna hjälp av era barn när ni bakar, bra förståelse av måttenheter!
I svenska så har vi börjat jobba med olika instruktioner som regler, recept, vägbeskrivningar.
I musik så övar vi på sångerna inför skolavslutningen.

Vi rensar i kapphallen! Ta en titt om något av de omärkta kläderna är era, det som blir kvar skänker vi till välgörenhet efter skolavslutningen!

På tisdag har vi tänkt ha klassmys på platta berget, vi har fått dispens av rektorn att bjuda på glass detta pga att eleverna jobbat och gjort så bra ifrån sig på Matteforskningen (bland de bästa av åk 2 i Norrköpings kommun) härlig uppmuntran tycker vi pedagoger. Är det någon av eleverna som inte får äta glass (finns laktosfri) måste ni höra av er innan måndagen den 4 juni.

måndag: musik
tisdag: klass-mys på platta berget, kläder efter väder!
onsdag: lediga/Sveriges nationaldag
torsdag:
fredag: Veckans ord, Lilla aktuellt

Trevlig helg önskar
Ida, Lena och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar