Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 juni 2018

Veckobrev - Förskoleklass

Hej!
Tiden flyger fram och nu kommer det sista veckobrevet för detta läsår. Vilket spännande läsår det har varit för våra elever, första året i skolan.

Vecka 21 startade med en härlig friluftsdag med temat allemansrätten. Hela skolan gick tillsammans upp på "platta berget" där eleverna delades in i olika grupper. En mycket trevlig dag tillsammans!

I språklekarna har vi tränat på att följa olika instruktioner och lyssnat på den sista sagan i vår arbetsbok Lyckostjärnan.

I mattelekarna har vi jobbat med siffran 5 och 6.

I NTA har vi använt oss av mätinstrumentet kuber. Eleverna fick använda sig av 10 röda kuber och 10 blå kuber. De fick mäta olika saker i vår skolmiljö och vissa saker blev hela 100 kuber. Vi klurade lite på hur man kunde räkna hur många kuber det blev totalt lite snabbare och diskuterade tiohopp. Mycket spännande och lärorikt. De har även fått göra ett eget måttband.

Vi har haft vår sista gemensamma lektion med årskurs 3 och vi myste lite extra genom att titta på några avsnitt av Pippi Långstrump tillsammans.

Vi har varit på utflykt till Ngamisjön (modersgölen). Barnen fick ta med sig håvar och håvade glatt efter olika djur.

På hushoppardagen fick eleverna se sitt nya klassrum.. De fick göra ett självporträtt, vi tog klassfoto, jobbade tillsammans på smartboarden och testade på hur det kommer kännas att gå i klass ett.

Vecka 23
Måndag: Samling, måla vid vattenfallet, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Nationaldagen
Torsdag: Samling, språklekar, rast, sångstund, saga
Fredag: Samling, språklek, rast, drama, mattelekar

De sista dagarna under vecka 24  kommer vi arbeta klart med lite olika saker, städa och göra oss redo för skolavslutningen.

Skolavslutningen är på Onsdag 13/6 klockan 18.00 vid fotbollsplanen på skolgården och alla får komma och titta. Barnen ska samlas 17.45 för att göra sig redo.

Glad sommar!
Sara, Eva-Marie, Åsa, Johanna och Arsim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar