Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 25 maj 2018

Veckobrev v.22.Åk 1.

Hej hem!


Det är varmt och skönt men vi märker att värmen tar på eleverna. Vi säger till ofta att de behöver dricka vatten och det behövs lite flera små pauser under dagarna för att barnen ska orka. I måndags var vi på  "Platta berget" hela skolan och arbetade med allemansrätten. Det var en rolig och trevlig dag! I So:n har vi jobbat klart med "vår historia" och nästa vecka kommer vi att börja arbeta med "Vårt samhälle". I slutet av terminen kommer vi att titta på olika yrken. Vi vill gärna bjuda in er föräldrar att komma och prata lite kort om just ditt yrke.Alla arbeten är lika spännande!! Är man intresserad och har lite tid över så maila Lina om tider som skulle passa: Karolina.prom@norrkoping.se

På tisdag åker vi som tidigare nämnt till Åkerby gård. Vi kommer att åka buss och pendeltåg till Kimstad och börjar då kl.8.00 och är tillbaka vid skolan ca kl.13.50. Vi tar med lunchmatsäck till barnen här från skolan så viktigt att barnen lämnar in en tom matlåda med namn på och bestick senast måndag. Tänk på vattenflaska, gärna en liten frukt och oömma kläder. Alla behöver även ha med sig ett par stövlar i ryggsäcken som de kan ta på sig när vi går in i bondgården.

På onsdag är det skolfotografering till skolkatalogen. Glöm inte att lämna in lappen ang. fotograferingen senast onsdagen den 30/5. Annars får barnet tyvärr inte vara med enligt den nya GDPR-lagen.

Barnens ord:

På idrotten har vi spelat fotboll. Det var kul! På musiken har tränat till avslutningen. På svenskan har vi sorterat ord. I matematiken har vi repeterat och spelat mattespel. I No:n har vi jobbat med NTA och då fick vi väga och jämföra havrefras, ärtor, solrosfrön och makaroner. Vi har också jobbat med bondgården. I So:n titta vi på "Barnen i Bullerbyn" och jämförde nu och då. Vi har haft engelska och jobbat med vilda djur, kroppen och siffror. 

V.22

Sv: Skriva sagor och jobba med bokstaven C och X.
Ma: Diagnos 5, Repetition, Mattelistor
So: Vårt samhälle.
No: NTA-sista uppdraget i lådan "Balansera och väga", Bondgården
Eng: Body.
Bild: 3D bokstäver, blomma
Id: Alternativ brännboll.
Mu: Träna inför skolavslutningen.

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar