Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 25 maj 2018

veckobrev v22 Åk 2

Hej Hem!

Eleverna har nu redovisat sina intervjuer, de har varit jätteduktiga. Tack, för att ni hjälpt era barn med intervjun samt förberedelse inför redovisningen. Nästa vecka ska vi sammanställa vad som varit lika/olika  utifrån intervjuerna, förr i tiden jämfört med idag.

I matten har vi fortsatt jobba med geometri, vi har gått igenom vad som är skillnaden mellan kvadrat/kub. cirkel/klot samt rektangel/rätblock vi har även gjort vår 3:dje diagnos.

På svenskan och i No så har vi jobbat vidare med kroppen och eleverna nu redovisat i små expert-grupper om de olika områden som vi jobbat med under några veckor, bra jobbat!

Nästa vecka, tisdag är det äntligen dags att åka in till visualiseringscenter, samling på skolgården 7.45. Vi kommer att jobba med programmering under hela förmiddagen. Efter vi ätit våra hamburgare som vi har med oss i en matlåda ska vi gå till skolmuseet. Vi är hemma ca 14.30 på skolgården igen.

Onsdagen är det hushoppardag, för oss i 2an händer det inte så mycket. Klassen kommer fortsätta med samma klassrum och det blir Lena, Ida och Annelie som kommer fortsätta att jobba med klassen i 3:an. Den dagen är det även fotografering.

Eleverna har fått i läxa att öva på Idas sommarvisa inför skolavslutningen!

Måndag: musik
Tisdag: Visualiseringscenter/skolmuseet 7.45-14.30
Onsdag: Hushoppardag
Torsdag:
Fredag: Veckans ord, Lilla aktuellt

Trevlig helg!
önskar
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar