Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 18 maj 2018

Veckobrev v.21. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan har vi fortsatt att skriva berättelser i svenskan. Vi har även jobbat med liknelser. I So:n har vi läst och arbetat med vår historia. På engelskan lär vi oss om vilda djur. Idag har vi haft bondgårdstema hela dagen. Detta är inför ett bondgårdsbesök vi ska göra tisdagen den 29/5 på Åkerby gård. Vi kommer att åka buss och pendeltåg till Kimstad och börjar då kl.8.00 och är tillbaka vid skolan ca kl.13.50. Vi tar med lunchmatsäck till barnen här från skolan så under nästa vecka behöver barnen lämna in en tom matlåda med namn på och bestick i lådan. 

Nu på måndag går hela skolan upp till Plattaberget hela förmiddagen och jobbar med Allemansrätten tillsammans. Ta gärna med en vattenflaska och frukt/smörgås om man vill, men inget fika. Vi är tillbaka på skolan till lunch och äter i vanlig tid!

Barnens ord: 
Vi har haft svenska och arbetat med berättelser och liknelser. På engelskan jobbade vi med animals. Vi har haft matte och arbetat med talen 0-100. På musiken har vi övat inför avslutningen. Vi har pratat om vår historia på So:n. På idrotten har vi haft friluftsliv. Idag har vi lärt oss om djuren på bondgården och sett två filmer.


V.21

Sv: Sortera ord och synonymer.
Ma: Repetition, Vad har jag lärt mig? Mattespel
So: Vår historia.
No: NTA, Bondgården
Eng: Animals
Mu: Träna inför skolavslutningen.
Id: Fotboll

Läxa: Läsa sin berättelse hemma och svara på papper, mån-fre.

Trevlig helg!!

Lina, Pernilla och Tove
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar