Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 4 maj 2018

Veckobrev v. 19 Åk 2

Hej hem!

En kort men bra vecka! Kul att så många hade möjlighet att komma i onsdags på barnens vänskapskväll.

I svenska jobbar vi mycket med stavningsregler och skriver berättelser men går igenom hur man bygger en berättelse med början, mitten och slut. I No har vi nu avslutat arbetet med vår NTA-låda. Eleverna har satt ihop alla uppdrag som vi gjort under terminen till en bok som de kommer få med sig hem innan sommarlovet. I engelska jobbar vi med engelska ord för olika fordon.
I matematik har vi börjat prata om rät- trubbig och spetsig vinkel. Glöm inte träna på klockan hemma, flera har fortfarande svårt. Vi avslutade fredagen med So och Lilla aktuellt.

Nästa vecka blir också en kort vecka. På torsdagen är vi lediga och fredagen är en klämdag med frita som är öppet. Pga lediga dagar nästa vecka så har vi "veckans ord"-läxan till fredagen den 18/5.

Onsdag 16/5 har frita planeringsdag då går barnens skolans tider 8.15-13.30 (frita är stängt både morgon och eftermiddag)

måndag: musik, ma, so
tisdag: idrott, ma, so
onsdag: sv, ma, so
torsdag: Lediga
fredag: Klämdag, frita öppet

Trevlig helg önskar
Ida, Lena och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar