Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 4 maj 2018

Veckobrev v. 19. Åk-1

Hej hem!!


En kort men trevlig vecka tillsammans! Vi har börjat med nya böcker i svenskan "Språkskrinet" och första delen handlar mycket om att skriva om sig själv. Vem man är och vad man tycker om och t ex vad man samlar på eller önskar sig! På idrotten var barnen ute igår och hade fotoorientering. Vi ber om ursäkt att vi glömde att skriva om det förra veckan på bloggen men de flesta barn kom ihåg ute-kläder ändå! 
Från och med nu är det alltså idrott ute fram till sommarlovet!

Nästa vecka är det skola mån-ons. Torsdag är ledigt och fredag en klämdag med lov från skolan. Glöm inte att meddela fritids om ni är lediga på fredagen!!
Vecka 20 är fritids helt stängt onsdagen den 16/5. Barnen går då skoltider 08.15-13.30. 
Viktigt att komma ihåg detta!!

Barnens ord:

Vi har haft fotoorientering, det var kul!! Vi har gjort klart våra svenskaböcker och skrivboken i svenska. Efter lunchen har vi haft mattelistor istället för "En läsande klass". På musiken har vi tränat inför skolavslutningen.  I So:n har vi haft väder-läxa. Vi har haft NTA, uppdrag 8. Då fick vi väga olika grejer och se hur många klossar varje sak vägde i våra balansvågar. 


V. 19

Sv: Skiljetecken och frågeord, ASL, Olles bokstavssång.
Ma: Ental och tiotal
So: Väder, klimat och årstider. 
No: Våren - blommor, Lillskogen
Eng: Animals.
Bild: Vårblommor

Läxa: Läsläxa Ollesbokstavssång s.112 och Läxboken s. 28. Mån-ons.
Matteläxa till onsdag den 9/5 - Robotträning 5


Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar