Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 3 maj 2018

Veckobrev - förskoleklass

Hej!
Vilka härliga och händelserika veckor vi har haft. Vi har varit och besökt både brandstationen och Louis de Geer. Mycket bra och lärorika föreställningar. På brandstationen fick barnen lära sig om vilka olika brandrisker vi har i våra hem och hur vi kan göra för att förhindra brand på olika sätt. På Louise de Geer fick vi lyssna på fantastisk musik av symfoniorkestern och följa Nasse och hans idéer om hur man kan sitta på en stol. Efter föreställningarna passade vi på att vara kvar i stan och leka i några av stadens lekparker innan vi tog bussen hem igen.

Under vecka 17 hade vi läsvecka. Vi läste olika böcker ur LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis. Under glädjedagen avslutades läsveckan och barnen blev indelade i olika grupper med elever från alla klasser. De fick tillsammans gå tipspromenad och hjälpas åt att minnas svaren på alla frågorna som var kopplade till LasseMaja-temat. Efter tipspromenaden fick barnen ett litet glas med olika frukter. Glädjedagen avslutades med storsjung i gymnastiksalen. 

Vi har fortsatt arbetet med NTA. Barnen har fått träna på att mäta fot och mäta med olika typer av mätmaterial.

I mattelekarna har vi jobbat med siffrorna 2 och 3 och i språklekarna jobbar vi vidare med bokstäverna och hur de formas.

Från och med vecka 19 hålls idrotten utomhus.

Vecka 19 
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/lyckostjärnan, rast idrott/lyckostjärnan, saga
Torsdag: LOV
Fredag: Klämdag

Vecka 20
Måndag: Samling, utelekar, rast, mitt val
Tisdag: Samling, språklekar, rast, utelekar,saga
Onsdag: Samling, idrott/jobba med åk 3, rast, idrott/jobba med åk 3
OBS! FRITA STUDIEDAG ONS 16/5. Detta innebär att skolan är öppen mellan 8.15-13.15. Ingen omsorgsverksamhet före eller efter skoltid.  
Torsdag: Samling, NTA, rast, NTA, mitt val, saga
Fredag: Samling, dagens jobb, rast, dagens jobb, saga 

Trevlig helg!
Sara, Eva-Marie, Åsa, Johanna och Arsim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar