Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

onsdag 9 maj 2018

Veckobrev 20 klass 2

Hej Hem!

Det första vi vill göra är att gratulera de 4 killarna i klassen som varit med på schack SM i Linköping i helgen. De kom 7:a i sin grupp. Bra jobbat tycker vi här på skolan! Ni killar har fått med er så mycket bara på dessa helger ni varit iväg och tävlat, laganda, kämpa vidare även i motgångar, organisation runt ett stort evenemang men framförallt Ni har representerat Sandtorpsskolan i Skol-SM. Tack även till er föräldrar som fixat och ordnat så de har kunnat medverka (vi lärare har inte haft något med dessa helger att göra även att det är skol SM). Bra jobbat alla!

I klassrummet har vi haft en kort, varm och bra vecka. Värme och allergi tar hårt på eleverna just nu. Måndag-onsdag har vi jobbat intensivt med ett nytt arbetsområde i So - Förr i tiden. Vi har pratat och gjort en tankekarta om vad vi vet idag om förr, ca 100-150 år sedan. Vi har jämfört nu och dåtid, klassen har varit duktiga och så jätteintresserade av det vi jobbade med.  Idag skickar vi hem en läxa i ämnet So. Det står på lappen vad de ska göra, blir det problem med något hör av er. (tidigast onsdag nästa vecka), då Lena rättar nationella prov- Matte, måndag och tisdag. I matten har vi fortsatt jobba med vinklar, vi har även pratat lite klocka samt repeterat ental, tiotal och hundratal.

Nästa vecka startar vi upp ett nytt arbete, i både Svenska och No kommer vi jobba tematiskt med tema kroppen. Efter jul jobbade vi med huden, våra fem sinnen, ögat och skelettet innan vår NTA-låda kom. Och kommer nu fram till sommarlovet jobba vidare med hjärnan, hjärtat, andningen och matvägarna.

Det går löss på skolan igen! Kamma och titta igenom ditt barns hår noga så vi slipper spridning!

Måndag: Musik, No/Sv- tema kroppen
Tisdag: Idrott ute, No/Sv- tema kroppen
Onsdag: Biblioteket
Torsdag: Sv/Ma
Fredag: Lilla aktuellt, Veckans ord (dubbelteckning) inlämning och test

Trevlig långhelg!
önskar
Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar