Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 18 maj 2018

Veckabrev v. 21 Åk 2

Hej hem!

I svenska och No har vi jobbat med kroppens olika livsviktiga organ, ett arbete som fortsätter även nästa vecka. Idag fredag har vi kollat av Veckans ord och det märks när eleverna har övat. I So jobbar vi vidare med hur det var förr,  låter på eleverna som att de tycker So-läxan var kul. Blir kanske inte så ofta man pratar med någon äldre hur de hade det förr utan det blir mest det vardagliga. Idag har vi sett en film hur det kunde vara samt hur det kunde gå till i skolan förr. Den 29 maj kommer vi besöka skolmuseet för att lära oss mer.
På matten jobbar vi med geometriska former, idag har de fått diskutera olikheter/likheter på olika former, kul att hör hur de tänker samt en bra övning. Idrotten har det haft orientering ute, det kommer även att vara utomhus nästa vecka också.

På måndag nästa vecka har hela skolan friluftsdag på Plattaberget hela förmiddagen tillsammans där vi har olika lekar/övningar vid stationer om allemansrätten Vattenflaska, frukt eller smörgås är okej att ta med, vi är tillbaka på skolan till lunch.

29/5 åker vi till Visualiseringscenter på förmiddagen för att sedan besöka skolmuseet efter lunch. Vi åker med en tidig buss så samling på skolgården 7.45. Vi är tillbaka på skolan ca klockan 14.30, en timma senare än vanligt på eftermiddagen.

Påminnelse om inlämning av papper kring fotografering. Ett måste för att barnen ska få vara med på foto som vi tar på hushoppardagen.

Vi hade några duktiga barn igår som städade och fixade så snyggt i vår kapphall, snyggt jobbat!
Kolla över om ni har något som är ert, efter slutavslutningen skickas det iväg till välgörenhet.

Måndag: Friluftsdag, musik
Tisdag: Idrott utomhus, engelska
Onsdag: Sv, Ma, So
Torsdag: Ev, Sv, Ma
Fredag: Veckans ord, Ma, Lilla aktuellt

Trevlig helg!
Ida, Lena och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar