Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

onsdag 9 maj 2018

Klass 3 - veckobrev för vecka 20


Hej hem!
Vilka härliga dagar vi haft, både med skolarbetet och vädret. Vi har haft skräpplockardag i tisdags och plockat skräp när vi gick hem från slöjden. Eleverna var mycket duktiga och hjälpsamma. Vi fick ihop en hel del skräp! Klassen fick ett diplom för sin hjälteinsats. I måndags skrev eleverna otroligt vackra dikter om fjärilar och samtidigt lyssnade på sommarlåtar, vi fick riktig sommarfeeling! Eleverna har arbetat både måndag och onsdag med fjärilens livscykel och studerat puppstadiet.

Nästa vecka på torsdag ska vi fira att vi är klara med nationella proven. Vi tror det kommer bli riktigt uppskattat! På fredag kommer 3:orna från Åbymo upp till Sandtorpet och leker lekar.

Det går just nu löss på skolan så kolla gärna över det hemma.

Onsdag den 16 maj har frita studiedag. Detta innebär att det enbart är skoldag. Skolan låses upp klockan 8.15 och stängs kl 13.30.

Trevlig helg!
Helena Sofia Gunilla Jonathan

Översikt i ämnena:
Sv- Vi skriver dikter om fjärilar. Läsläxa tills måndag.
Ma- Geometriska objekt bl.a. punkt, linje och sträcka.
So- Nordisk mytologi.
Eng- Vi arbetar med kroppsdelar. Glosor tills på tisdag 15/5.
1. head = huvud
2. eye = öga
3. ear = öra
4. nose = näsa
5. mouth = mun
6. neck = nacke
7. hurts = gör ont
No- NTA-lådan Fjärilars liv.
Idrott- Elevledda aktiviteter (inomhus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar