Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 april 2018

veckobrev v.18 klass 2

Hej Hem!

Tisdagens utflykt till  Louis de Geer och symfoniorkesterns konsert "Nasse hittar en stol" blev en härlig förmiddag. Alla var på plats i tid så vi kunde gå till bussen i lugnt tempo, toppen!

Samma busstid  kommer vi ta den 29 maj då vi skall in till Visualiseringscenter och lära oss mer om programmering, hur fungerar en Robot? samt vad kan vi dra för nytta av robotik? Samling på skolgården kl. 7.45.

I matten har vi gjort lite tester som görs för alla 2:or i Norrköpings kommun. I boken jobbar vi vidare med punkt, linje, stråle och sträcka., inte alltid lätt att mäta med linjal, tumstock.
I svenskan jobbar vi med att skriva berättelser och vi har unnat oss extra mycket läsning under vår läsvecka. Alla i klassen har fått ett diplom för sitt flitiga läsande ur vår läsläxa "Diamantjakten" som vi nu är klara med. Fram till sommaren kommer vi fokusera extra mycket på stavning och ha veckans ord som läxa istället. Första inlämningen är fredag 4/5.
På So har vi fortsatt jobba med bibelberättelser, titta gärna i era barn So böcker där de både ritat och skrivit sina berättelser.
I No har vi arbetat vidare med vår NTA-låda. På lektionen så hade vi tre olika stationer där eleverna fick undersöka olika egenskaper hos vätskor som lim, sirap, schampo, rapsolja och vatten. Kolla med ditt barn vilken droppe som vann racerbanan?

Idag fredag har vi haft avslutning på läsveckan tillsammans med temadag av visdomsordet Glädje. Alla elever fick gå en tipspromenad på skolgården, dansstopp på fotbollsplanen därefter fick alla en "fruktmugg" vi i årskurs 2 sjöng Vänskapssånger som de övat på under musiklektionerna. Dessa sånger kommer även ni föräldrar att få lyssna till på Onsdag kväll kl. 18 då vi har en liten redovisningskväll.
Vi har också varit ute och plockat skräp på skolgården då det varit skräp-plockar-dagar!

Måndag: Lovdag/ frita öppet
Tisdag: Lediga/ 1 maj, frita stängt
Onsdag: Redovisningskväll kl. 18
Torsdag: Simskola
Fredag: lilla aktuellt

Trevlig Valborgshelg!

Hälsningar
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar