Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 april 2018

Veckobrev v.17. Åk-1.

Hej hem!


Den här veckan var vi på biblioteket och fick goda boktips samt att vi lånade lite läseböcker att ha här i skolan. Nästa vecka är det läsvecka och temat Lasse-Maja startar måndag morgon med en gemensam uppstart för hela skolan!! 

På torsdag åker vi på skolkonsert som tidigare nämnt. Glöm inte att barnen behöver vara på plats 07.45 för att vi ska hitta med bussen!! Tänk på kläder efter väder och gärna lite påfyllning med en vattenflaska och ev en liten frukt eller smörgås. Barnen behöver inte ha med sig någon matlåda och bestick för vi blev inbjuda att komma och äta lunch på Åbymoskolan istället när vi är tillbaka. 

Barnens ord:

Vi har haft idrott och spelat innebandy!! Vi har tittat på Amelies tipsrunda och svarat på frågor. Det är varmt ute och vi har svettats. På musiken har vi jobbat med instrumenten i en orkester. I svenska har vi jobbat med bokstäverna Z, W, Q. Vi har gått till biblioteket och lånat böcker. Vi har haft bild och gjort sockermålningar. Vi har haft matte och mätt med måttband och jobbat med centimeter.  Vi har läst näst sista kapitlet i läsläxan. V.17

Sv: Läsvecka, tema Lasse-Maja. Rep alla bokstäver.
Ma: Punkt, linje och sträcka, Symmetri
So: Här bor vi.
No: NTA-Uppdrag 7, Från lättast till tyngst.
Eng: Skriva siffror.
Musik: Konsert - Norrköpings symfoniorkester.

Läsläxa: Kap 25. s.108-111. läxboken s.27
Matteläxa till onsdag 25/4 -Robotträning 4


Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar