Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 13 april 2018

Veckobrev v16 klass 2

Hej Hem!

Denna veckan har det blivit mycket gående för eleverna men med sol, värme och vår i luften har allt blivit lättare.
I tisdags hade vi en härlig lektionsdag på Kolmårdens djurpark, där vi fick veta mer om björnen, geten, lodjuret, järven och vargen. Vi satt ute i gräset eller på berget och åt vår medhavda lunch, vilket var en av höjdpunkterna för några elever. Alla var nöjda, glada och trötta när vi åkte bussen hem på eftermiddagen.

Onsdagen var vi på biblioteket och lånade böcker och på eftermiddagen hade vi Ma/No (NTA lådan) i halvklass.
Torsdagens bilduppgift gick i vårens tecken, vi pratade om de vanligaste vårblommorna tussilago, blåsippa och vitsippa, vi klippte och klistrade och gjorde fina blommor som finns uppställda i klassrummet. De som var på simskola kommer att få göra sina blommor under fredagen. Veckan avslutades med Sv/Ma, efter lunchrasten tittade vi på lilla aktuellt.

Nästa vecka  på tisdagen kommer skolsköterskan att vaccinera våra elever, Karin (skolsköterskan ) har varit i klassen och informerat hur det hela kommer att gå till. Eleverna får gärna ta med sig ett litet gosedjur som ryms i väskan. Vill ditt barn ha med sig en förälder så går det bra, då behöver ni vara på skolan 8.15.

Info framåt:
Tisdag den 24: april så åker vi in till Norrköping för att gå på konsert. Bussen går strax efter 8.00 så vi måste samlas 7.45 på skolgården för att hinna med bussen. OBS tiden!

Glöm inte elevernas vänskapsredovisningskväll onsdagen den 2 maj kl. 18.00

30 april och 11 maj har skolan lovdag, frita öppet som vanligt men glöm inte säga till vilka tider era barn har dessa dagar.
16 maj är frita stängt, enbart skola denna dag 8.15-13.30.
Skolavslutningen är på onsdagen den 13:e juni klockan 18.00 för Sandtorpsskolan, inte torsdagen den 14 juni som det stod på semesterlappen från fritids. På torsdagen den 15 juni är en vanlig frita-dag.

Det går löss på skolan, titta och kamma gärna i barnens hår så vi motverkar spridning.

Måndag: Sv läsläxa kap 24 "önska mig lycka till". ma/musik
Tisdag: vaccination, Idrott/sv/eng
Onsdag: No/ma/so
Torsdag:Simskola, glöm inte badkläder/bild/ev/ma
Fredag:Sv/ma/lilla aktuellt

Trevlig helg!
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar