Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 13 april 2018

Veckobrev v.16. Åk-1

Hej hem!!


Den här veckan har vi startat nytt område i So:n som heter "Här bor vi". Det handlar om Sverige, kartan och vårt närområde. På NTA:n har eleverna  byggt mobiler som vi har hängt upp i grupprummet, kom gärna in och titta!!

Nästa vecka går vi till biblioteket på tisdagen och får boktips samt att vi lånar 2 läseböcker var till läsning här i skolan. 

Vecka 17 har vi Läsvecka här på Sandtorpsskolan. Vi kommer denna termin att ha Lasse-Maja- tema. 
Vi kommer varje dag starta upp med att hela skolan läser och sedan kommer vi att läsa ur och presentera olika Lasse-Maja böcker. På fredagen kommer vi att avsluta veckan med en gemensam Gårdsfest och konsert som åk 2 håller i. 

På torsdagen v.17 (26 april) kommer vi att åka buss in till Norrköping och gå på konsert som Norrköpings Symfoniorkester håller i. Den heter "Nasse hittar en stol".  Bussen går 08.08. Denna morgon så vi skulle vilja att alla barn är på plats redan 07.45. Sedan går vi gemensamt bort till bussen. Denna halvtimme kommer eleverna att få sluta tidigare vid ett annat tillfälle. Efter konserten går vi genom staden och tar en buss hem vid 10.30. Vi är tillbaka i Åby kl 11.00 och kommer då gå ner till Kroktorpet och äta lunch. Vi ordnar maten här på skolan men skulle vilja att barnen har med sig en tom matlåda att äta ur samt bestick och gärna en vattenflaska. Barnen får självklart även ha med sig en frukt till förmiddagen om det vill det!! Efter lunchen kommer vi få en guidad tur och lära oss om närområdet och dess historia. Vi är tillbaka på skolan som vanligt igen kl 13.30. 
Tänk gärna på kläder efter väder!!

Vi såg på semesterlappen från fritids att det står att skolavslutningen är på torsdagen den 14 juni. Detta stämmer inte!! Skolavslutningen är onsdagen den 13 juni kl 18.00 för Sandtorpsskolan.
Torsdagen är sedan en vanligt "fritidsdag".

Det går löss på skolan så titta gärna lite extra i barnens hår!!

Barnens ord:

I svenskan har vi jobbat med bokstaven C och X.  I "En läsande klass" har vi arbetat med nyhetsartiklar. På bilden har vi gjort sockermålningar. Vi har jobbat med NTA och vi har byggt mobiler av gem och olika färgade papper. Vi idrotten hade vi önskelekar med Kristina. På musiken har jobbat med rytminstrument för sista gången. Igelkottarna har haft ASL. I SO:n har vi jobbat med närområdet. I matten har vi gjort "Sallys hinderbana" och "Vad jag har lärt mig?". På engelskan har vi repeterat att presentera oss och ställa frågor till varandra. V.16

Sv: Bokstäverna W,Z,Q, ASL och gå till biblioteket.
Ma: Att mäta, Centimeter, Geometriska objekt.
SO: Här bor vi, klassråd och elevråd.
NO: NTA- Balansvågen, från lättast till tyngst, Våren.
Bild: Sockermålning.
Musik: Instrument i en orkester.
Idrott: Innebandy.

Ha en fin helg!!
Lina, Pernilla och Tove.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar