Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 april 2018

Veckobrev v. 18. Åk-1.

Hej hem!!

Den här veckan har vi haft en spännande Läsvecka med Lasse-Maja tema. Vi avslutade veckan med Glädjedag, tipspromenad, konsert, storsång och frukt!!

Igår var vi på utflykt hela dagen och det var jättetrevligt 😊.  Konserten var bra och rolig och sedan åt vi frukt i Strömsparken innan vi gick tillbaka till bussen. Väl tillbaka i Åby åt vi trevlig lunch på Åbymo och sedan gick vi vidare ner till Kroktorpet. Där blev vi varmt välkomnade och fick en spännande och givande rundvandring tillbaka i tiden. På vägen hem gick vi längst Torshagsån och plockade skräp med handskar och säckar som vi hade med oss. Detta från "Håll Sverige rent" och "skräpplockar-dagar" i skolan. De som sedan var kvar på fritids, hjälpte Tove att sortera allt skräp i vårt soprum.

Vi är klara med vår bokstavsbok " Den magiska kulan " som barnen nu får ta hem allteftersom. Läsläxan har en del kvar innan vi avslutar den! Nästa vecka börjar vi med en arbetsbok i svenskan som heter Språkskrinet.

Vi vill påminna lite om att ni där hemma behöver stötta eleverna i sina läxor. Vi upplever ofta att barnen inte gjort läxan och att den inte alltid kommer tillbaka. Med tanke på att mer krav kommer att ställas på eleverna framåt i skoltiden så är det viktigt att redan nu ta ansvar för sina läxor med stöttning från er föräldrar.

Nästa vecka är det kort vecka igen!! Hoppas ni får en trevlig Valborg och 1:a maj!!


Barnens ord:
Vi har haft Läsvecka. Vi har gått Lasse-Maja tipspromenad på vår glädjedag. I torsdags var vi på konsert i Louis De Geer. I matten har vi jobbat med punkt, linje, sträcka och symmetri. Vi har varit i Kroktorpet och tittat på gamla saker från förr i tiden. På NO:n har vi jobbat med NTA uppdrag 7. Vi har läst ett kapitel från fem Lasse-Maja böcker. På So:n har vi jobbat med Här bor vi.


V.18

Sv: Språkskrinet- Ordkunskap och meningar.
Ma: Tiotal, Dubbelt och hälften
So: Veckans väder.
No: NTA-Uppdrag 8, Balansera och väga föremål
Mu: Träna inför sommaravslutningen
Id: Fotoorientering.

Läxa: So-läxa. Fyll i varje dag i en vecka hur vädret är här hemma!!Läxan delas ut idag fredag till nästa fredag.

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove.




Bilder från Kroktorpet: 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar