Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 april 2018

Veckobrev 17, klass 3


Hej hem!
Värmen har kommit och det märks även på lekarna på skolgården såsom hopprep och fotboll.  
Veckan har gått fort som vanligt. Eleverna har bland annat arbetat med sina bronsålderstexter, tränat låtar till skolavslutningen och lärt sig om olika fågelarter. Klassen fick i onsdags också ha klassråd där vi önskade maträtter till önskeveckan.
Idag, fredag, fick barnen hem en ny lapp om att börja Åbymo. Det kommer att vara ett föräldramöte den 24 maj kl.17:30-18:30 i samlingssalen på Åbymo.
Nästa vecka är det läsvecka med tema Lasse-Maja på skolan som avslutas med en gårdsfest på fredag.
Nästa vecka sätter vi igång med läxor också, då de flesta är klara med alla nationella prov.  Vi kommer att fira när alla är klara med alla delprov. Jättebra jobbat allesammans!

Trevlig helg!
Sofia Helena Gunilla Jonathan

Översikt i ämnena:
Sv- Den här veckan får barnen hem sina läsläxor igen, träna till nästa måndag. Vi fortsätter arbeta med läsprojektet: läsa bok, skriva om boken och göra en presentation i Powerpoint.
Ma- Digitala klockan
No- Barnen läser sina texter om fåglar. Vi kommer att få ett paket ändå från England att arbeta med. Vi kommer att börja ett nytt NTA område.
So- Vi fortsätter lära oss om Järnåldern, som är sista perioden i Forntiden. Vi ser filmer, läser i faktaböcker och svarar på frågor.
Eng- Vi kommer att börja med ett nytt område kap. 18 som handlar om Shopping. Barnen kommer att få hem glosor att träna på tisdag till tisdag vecka 18.
Idrott- Elevledda aktiviteter. Vi kommer säga till när vi börjar med utomhusidrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar