Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 27 april 2018

Klass 3 - veckobrev för v.18


Hej hem!

Åh så fort veckorna rusar iväg! Nu vill vi stanna tiden så vi får gå längre i årskurs 3 tillsammans. Härligt att sommaren är på väg, men sorgligt att eleverna snart lämnar Sandtorpet. Dock väntar nya och spännande äventyr för våra fina elever.
Den här veckan har vi haft läsvecka med inriktning på deckarserien Lasse-Majas detektivbyrå. Vi startade upp veckan med att titta på en film. Under veckan har vi läst lite extra i våra tystläsningsböcker. Vi har varje dag läst ett kapitel ur olika Lasse-Maja böcker. Vi avslutade veckan med att ha en tipspromenad med frågor som handlade om de olika kapitlen från böckerna.
Nästa vecka på måndag den 30 april är enbart frita öppet, alltså ingen skoldag. På tisdag den 1 maj är hela skolan stängd.
Vi kommer att den 23 maj kl 17.00-18.30 ha öppet hus i klassrummet angående nationella proven. Under öppet hus kommer du att ha möjlighet att titta på ditt barns nationella prov. Välkomna!

Trevlig helg!
Helena Sofia Gunilla Jonathan

Översikt i ämnena:
Sv- Vi läser extra mycket i våra tystläsningsböcker samt att vi ska lära oss om Powerpoint och att träna på att göra presentationer i Powerpoint. Läsläxa tills på måndag.
Ma- Vi arbetar med omkrets och area.
So- Vi avslutar arbetet med järnåldern genom att eleverna skriver varsin faktatext om järnåldern. Vi avslutar arbetet med Forntiden genom att ha ett test om Forntiden (stenåldern, bronsåldern och järnålder).
Eng- Eleverna har glosor i läxa till på tisdag.
No- I onsdags startade vi upp NTA-lådan Fjärilars liv. Eleverna har fått en egen larv de som de har namngett. Det har varit stort intresse och många frågor.
Idrott- Elevledda aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar