Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

onsdag 4 april 2018

Rektorsbrev april


Hej barn och vårdnadshavare på Sandtorpet!

Nu är vi i full gång med påsklov och vi hoppas alla barn har det bra, både hemma och/eller på fritidshemmet.

·        Först något tråkigt… Under påsklovet drabbades både Åbymoskolan och Sandtorpsskolan, samt ett antal andra byggnader och busskurer i Åby av sönderslagna fönster. En mycket stor skadegörelse som kommer kosta kommunen massor med pengar och som påverkar många människor. Jättetråkigt!

Vad vi vet är följande:
ü    ü  Det hände på eftermiddagen under långfredagen
  ü  På Sandtorpet är det 15 fönster sönderslagna, varav 5 med genomslag. De sönderslagna fönstren tejpades under påskhelgen och på tisdagen den 3 april
  ü  På Åbymo hade vi ett antal fönster sönderslagna
  ü  Vi har fått fint stöd av kommunen, polisen och Norrevo
  ü  Alla fritidsbarn och personal från Sandtorpsskolan fick vara på Åbymoskolan under tisdagen pga. sanering men är idag onsdag tillbaka på Sandtorpet
 Tack till alla som hjälpt till kring allt detta!   


Och sedan lite annan information från oss rektorer…

·        Regeringen har beslutat om en ny ramtimplan för grundskolan och en ny stadieindelning. Man kommer nu återigen arbeta utifrån låg- mellan- och högstadium. Nytt blir att hemkunskapen i årskurs 6 kommer ligga i årskurs 5, samt att man börjar med moderna språk i årskurs 6 i stället för i årskurs 7.

·        Inför läsåret 2018/2019 har vi gått ut med en annons om behörig träslöjdslärare. Vi håller tummarna att vi lyckas med vår rekrytering.  På Sandtorpet är det årskurs 3 som har slöjd.

·        Vi har fått tips om ett läger som kommer gå av stapeln i Linköping i sommar och som är gratis. Lägret ingår i Läslovsprojektet som drivs av Götabiblioteken och Regionbibliotek Östergötland. Lägret riktar sig mot årskurs 3-6, beroende på vilken av de två inriktningarna man väljer. Läs- och skrivläget, 18-20/6 samt Rid- och tecknarläger, 30/7-1/8. För mer information gå in på hemsidan: www.gotabiblioteken.se och information om lägret kommer upp i flödet på första sidan.

·        Vi har nu fått information ifrån utbildningskontoret att ingen förändring kommer att ske på Sandtorpet under 2018. Utbildningskontoret lyfter frågan om vår skolenhet med politikerna senare i höst, därefter får vi besked.  

·        Nu under våren kommer arbetet kring höstens klasser att fortsätta för fullt. Våra blivande elever i förskoleklass kommer på besök, våra blivande årskurs 1:or ska träffa sina blivande pedagoger och våra blivande 4:or ska träffa sina nya lärare, klasskamrater osv. Det kommer också bli föräldramöte för blivande F-klass och åk 4:or under maj – kallelse skickas ut till berörda.


Varmt välkommen att höra av dig om det skulle vara något! 
Lättast att nå Frida är via epost (frida.dahlstrom@norrkoping.se) eller sms 072-599 13 76 – och att jag Frida ringer upp dig om du önskar. Ewa når du på eva.lundhkojola@norrkoping.se, 011-155361


Vänliga hälsn. Frida Dahlström och Ewa Lundh/Kojola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar