Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 20 april 2018

förskoleklassens veckobrev

Förskoleklassens veckobrev, v16


Hej alla föräldrar!

Nu har vi äntligen fått vår och det märks både inne och ute. Det spritter mer än vanligt i benen på barnen och så brukar det bli så här långt in på terminen. Vi har haft två skogsdagar sen sist, och vi har tittat på vårtecken, samt haft matteövningar där.

Vi har påbörjat arbetet med bokstäver, att koppla ljudet till bokstavens namn. Vi kommer att öva på att skriva både bokstäver och siffror i våra arbetsböcker. De blivande förskoleklassbarnen har varit här på besök, och då var våra barn på skolans baksida och arbetade med olika matteuppdrag.

I NTA har vi fortsatt att mäta, och denna gång var uppdraget att mäta långa föremål. Barnen skulle göra en förutsägelse om vilket av de fyra föremål de skulle mäta som var det kortaste resp. det längsta. Att jobba i smågrupper på detta sätt med ett klart uppdrag ställer krav på att vara delaktig, ta ansvar för att uppdraget blir färdigt, samt att samarbeta. Det går bättre för varje gång och i detta arbete är det mer processen än det faktiska resultatet som är det viktiga.

Barnen har under veckorna fått samarbeta med klass 3, de har jobbat med berättelser. De har också fått arbeta med olika samarbetsövningar i halvklass.

Vi har haft klassråd inför elevrådet och barnen har signalerat att de vill utöka de tysta minuterna i matsalen, intressant! Vi får se vad de andra klasserna tycker.

På idrottslektionerna har vi haft olika hinderbanor och bollekar. Barnen har fått önska vad vi ska göra den sista idrottslektionen inne som blir den 2/5. Därefter kommer vi att vara ute på idrottslektionerna.
Kom ihåg att ta med lämpliga kläder att ha ute.

Som ni säkert har förstått så har vi många frågor från barnen ang. klädsel. Vi har sagt att man får vara ute i jeans men om man blir smutsig måste man ha något annat att byta till annars blir vår gemensamma innemiljö inte trevlig. Ni har säkert sett vårt berg av upphittade kläder, ta en titt där.

Vi ber er att meddela om ert barn kommer att vara här klämdagarna 30/4 samt 10/5.
Vecka 17

Under veckan kommer det att vara läsvecka i hela skolan. Fokus kommer att vara böckerna om Lasse-Maja.
Måndag: Samling med saga,  kalas , rast, utelekar.

Tisdag: Bussresa till brandförsvaret. OBS! samling kl.07.50

Onsdag: Bussresa till Louis de Geer  på konsert. OBS! samling kl.07.50.

Torsdag: Samling, NTA.

Fredag: Samling, GLÄDJEDAG,  visionsordsdag hela skolan.
Vecka 18

Måndag: LOV, men frita är öppet.

Tisdag: LOV

Onsdag: Samling, idrott ute, rast, mattelek, saga.

Torsdag: Samling, NTA, saga.

Fredag: Samling, mattelek, rast, språklek, saga.

Nu springer tiden iväg och vi passar på att berätta för er att skolavslutningen blir onsdagen den 13/6 kl.18.00 här på skolgården. Alla är välkomna, hela släkten om man så vill. Hela skolan har avslutning då och barnen kommer att medverka tillsammans , det brukar vara väldigt stämningsfullt!


Vi önskar er en trevlig helg


Eva-Marie, Sara, Åsa, Arsim och Johanna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar