Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 29 mars 2018

Veckorbrev v. 14 åk 2

Hej hem!

En kort vecka även denna vecka och snart är vi framme vid ett efterlängtat påsklov!

I svenska så närmare vi oss slutet på vårt arbete kring våra faktatexter om våra nordiska djur som vi nu ska sätta ihop och göra en bok av. I no så har eleverna fått dela in olika föremål från NTA-lådan i ett venn-diagram. I So så har vi pratat om varför vi firar påsk. Matten har vi haft extra genomgång med klockan,fortsätt gärna träna på klockan hemma. Vi har även fortsatt träna på tal 0-1000.  På idrotten så har eleverna fått köra tabata och stafettmasermind. I musiken så arbetar elever vidare med temat vänskap inför deras vänskapsredovisning som eleverna har för er föräldrar på kvällen, onsdag den 2:e maj. på bildlektionen har vi jobbat med tredimensionella teckningar, eleverna har målat specialbild som vi sedan skannat in i programmet quiver. 

Idag har vi haft filmmys med popcorn och laddat upp inför påsklov!

På tisdagen efter lovet så åker vi till Kolmården. Vi påminner om att eleverna behöver ta med sin en matlåda hemifrån som vi lägger den dagens lunch i. vi åker från skolan 9.15 och är tillbaka på skolan 14.30 (1 timma extra blir det denna dag).

Måndag: Musik, Läsläxa kapitel 23 "var är nallen?"
Tisdag: Kolmården 9.15-14.30
Onsdag: Biblioteket
Torsdag: Simskola för de som inte är utcheckade
Fredag: Lilla aktuellt

Trevlig påsk!
önskar
Lena, Ida och AnnelieInga kommentarer:

Skicka en kommentar