Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 23 mars 2018

Veckobrev V.13 klass 2

Hej Hem!


Kort vecka men vi har hunnit med mycket ändå!

Vi vill informera att det är mycket isigt på skolgården, kommunen har varit och grusat/sandat gångarna men hela skolgården var inte aktuellt för dem. Vi ber våra elever att vara försiktiga när de är ute på rasterna samt till er föräldrar som lämnar och hämtar.

Vi har pratat mycket om allas olikheter, Rocka sockorna, och hur vi är mot varandra. Vi har tagit upp några konflikter som hänt i veckan inför alla i klassen, hur kan vi göra för att förhindra, vad kan jag själv göra.

På matten har vi fortsatt med att prata positionssystem ental, tiotal, hundratal och tusental. So-Nordisk mytologi har vi haft avslutning på men vi kommer att läsa några sagor till samt se några filmer då och då. Kul att eleverna har varit engagerade och duktiga på att berätta/förklara, skriva om olika gudar/jättar.

I svenska så har eleverna fått läsa upp sina faktatexter och delge varandra fakta om de nordiska djur som vi jobbar med inför vårt besök på Kolmården. Vi övar på att redovisa för varandra och pratar om vikten att visa respekt för den som redovisar. No har uteblivit den här korta veckan men nästa vecka kör vi vidare med nya uppdrag från vår NTA-låda.

På bilden har hälften av eleverna fått göra splash-moster och -kycklingar, jobbigt att blåsa färg med sugrör men de blev jättefina!

Vi påminner om matlådan som vi vill ha in nästa vecka inför Kolmårdens besök. Glöm inte Namn på matlådan.
Vill även påminna om Matteboken 2A, nu har 6 veckor av 7 gått, vill gärna få in dem till nästa vecka. Är det något ni undrar över eller eleven inte förstår, hör av er!

Eftersom att det varit en kort vecka denna vecka och nästa vecka så är vi lediga på fredagen så blir nästa läsläxa till måndagen efter påsklovet.

Måndag: Läsläxa till måndag 9 april, kap 23
Tisdag: idrott
Onsdag: So/No
Tordag: Simskola /lovmys
Fredag:Långfredag/Lediga

Trevlig helg!
Hälsningar

Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar