Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 15 mars 2018

Veckobrev v.12. Åk 1.

Hej hem!!


Nästa vecka är det studiedag från skolan, måndag och tisdag. På tisdagen är även fritidshemmet stängt. Det gör att det blir en kort skolvecka! Vi kommer inte att ha någon läsläxa nästa vecka men idag skickar vi med eleverna en SO-läxa hem. Vi har arbetat med ekonomi och pengar den här veckan. Vi har pratat om vad lön är, räkningar och vad det är som kostar pengar. Vi har även pratat om veckopengar och vad eller om man behöver göra något hemma för att få veckopeng eller månadspeng. Hoppas diskussionerna inte har ställt till det för er hemma och barnen nu kommit hem och krävt veckopeng av er!! Det har varit roliga och givande diskussioner och många av barnen blev lite smått chockade av hur mycket det kostar att t ex ha en bil!! Läxans syfte är att barnen ska bli lite mer medvetna om hur mycket saker och tjänster kan kosta. De har redan fyllt i vad de tror att det kostar i skolan och uppdraget till nästa vecka är att ta reda på vad det verkligen kostar. Eleverna har fått information om att de får ta hjälp av er föräldrar och eventuellt söka på nätet om de inte kan hitta rätt priser men det bästa och mest lärorika är om de själva får söka upp informationen i butiker eller köpcentrum.

Nästa onsdag är det dags för "Rocka sockorna igen". Detta för att uppmärksamma att vi alla är olika. Man får gärna ha på sig olika strumpor då för att uppmärksamma denna dag!!

Barnens ord:

Vi har jobbat med bokstaven Bb i svenska. På So:n har vi arbetat med pengar och ekonomi. På idrotten hade vi dans och bollekar. På musiken har vi jobbat med rytminstrument. Vi har jobbat vidare med family på engelskan. I matematiken har vi jobbat med subtraktion med tiotalsövergångar. Det går bra! Ekorrar-gruppen har gjort "slaskmonster" på bilden. På No:n har vi jobbat med NTA och att hitta tyngdpunkten. Vi använde oss av ett lod som vi skapade. Vi har jobbat med En läsande klass och med läsfixaren cowboyen. Han fångar in texten med sitt lasso så man kan återberätta den. 


V.12

Sv: Bokstaven Jj och En läsande klass.
Ma: Subtraktion med tiotalsövergång, Problemlösning
Eng: Family
No: NTA: Uppdrag 3 - Upplev balans i kroppen
Idrott: Dans och bollekar.
Musik: Rytminstrument

Läxa: So- Vad kostar det? till fredag 23/3. 

Trevlig helg!
Lina, Pernilla och Tove. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar