Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev v.10. Åk 1.

Hej hem!


Den här veckan har vi varit på konsert nere på Åbymoskolan. Det var kulturskolan som bjöd in oss och berättade om olika instrument man kan spela genom dem. Vi har även skickat hem papper från dem under veckan! Vi jobbar med familjen både i so:n och på engelska och barnen ska även få göra en mindre presentation på engelska senare om sin familj. Vi pratar mycket om olika familjekonstellationer och hur det var förr i tiden jämfört med nu! 
Nästa vecka är det klassråd och elevråd och vi kommer att prata om regler på skolan i alla klasser och främst vad som gäller ute på skolgården. 

Barnens ord:
Vi har jobbat med svenska och bokstaven Yy i bokstavsboken. På SO har vi jobbat med min familj. På matten har vi jobbat med problemlösning. Vi har testat slaginstrument på musiken. På engelskan har vi jobbat med "Family". Vi har haft massage, det var skönt. Vi har jobbat klart med författare i en läsande klass. Vi har tränat motorik och koordination på idrotten.


V. 10

Sv: Bokstaven Gg, ASL och En läsande klass.
Ma: Vad har jag lärt mig?  Diagnos, Sallys hinderbana.
So: Familjen.
No: NTA - 1. Vad vet vi om balans?  2. Falla, välta och tappa balansen.  
Eng: Family.
Bild: Quiver (Teckningar får liv i 3D).
Idrott: Dans och bollekar.
Musik: Rytminstrument.

Läxa: Läsläxa kap 21. s. 90-94. Läxboken s. 23

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove
Från idrotten: 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar