Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 29 mars 2018

Veckobrev v. 15. Åk-1.

Hej hem!


Den här veckan har vi arbetat mycket kring påsken i flera ämnen. Vi har även hunnit med lite pyssel här i skolan. Barnen har redovisat sina familjer på engelska och det gjorde de alla jättebra!!

Nästa vecka är det påsklov från skolan och även lite ledighet för alla några dagar. Veckan efter kör vi på som vanligt igen!!

Barnens ord: 
I engelskan har vi redovisat våra familjer! Det var roligt!! I So:n har i lärt oss om varför vi firar påsk. På svenskan har vi repeterat bokstäver, gjort diagnos och jobbat med ASL. Vi har gjort fina slaskmonster på bilden. Vi har haft NTA och balanserat på en bräda. I matten har vi jobbat med samband mellan addition och subtraktion och  vi spela ett påskrace och gjorde egna pjäser till spelet. På idrotten spela vi basket, pingis och badminton. I en läsande klass har vi jobbat med cowboyen och läst om olika religioner. Idag hade vi musik. 


V.15

Sv: Bokstaven Cc och Xx, ASL och En läsande klass. 
Ma: Vad har jag lärt mig? Diagnos, Sallys hinderbana
So: Närområde.
No: NTA-Uppdrag 4
Eng: Att presentera sig och ställa frågor. 
Bild: Sockermålning
Idrott: Önskegympa.
Musik: Rytminstrument 

Läxa: Läsläxa kap. 23. sid. 99-103. Läxboken sid.25

Glad påsk!!
Lina, Pernilla och Tove. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar