Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 16 mars 2018

Veckobrev v. 12 Åk 2

Hej där hemma!

I svenska så fortsätter vårt arbete med att skriva faktatexter om våra nordiska djur. Ett arbete som för oss in på stavningsregler, meningsbyggnad och källkritik eftersom att vi söker vår fakta med hjälp av ipad. NTA-lådan i No rullar på bra som tidigare. I So har vi jobbat några veckor med nordisk mytologi, nästa lektion (onsdag) kommer eleverna få göra ett litet "kunskapskoll" för att se hur mycket de kommer ihågI matematik arbetar vi med uppdelning av tal samt jobbar vi vidare med programmering, idag fredag har eleverna gjort  första diagnosen i 2B boken (klockan), flera i klassen behöver träna vidare på klockan. Träna gärna på klockan lite extra där hemma, fråga vad klockan är nu, hur långa är det kvar tills vi ska..?
I bild så har barnen fått måla bakgrundsbilder vi lånade in fritas staffli och kände oss som riktiga konstnärer, jättefina bilder blev det!

Efter påsklovet har vi mycket kul att se fram emot! Tisdag 10:e april åker vi till Kolmården! Vi åker buss tillsammans fram och tillbaka, vi är tillbaka på skolan ca 15.20. Innan påsklovet behöver eleverna ta med bestick och matlåda till skolan, vi har beställt "utflyktsmat" som vi tar med från skolan. Vi äter detta som en enkel lunch när vi är i djurparken tillsammans med dryck och frukt. Extra dricka (vatten) och frukt får eleverna gärna ta med själva hemifrån om de vill.

Tisdagen den 17:e april är det dags för deras vaccinationspruta. Eleverna får gärna ta med sig ett litet gosedjur som ryms i väskan. Vill ditt barn ha med sig en förälder så går det bra, då behöver ni vara på plats 8.15.
Tisdag den 24: april så åker vi in på konsert  på förmiddagen. Vi tar bussen in till stan för att lyssna på "Nasse hittar en stol" som Symfoniorkestern framför.
Senare i maj kommer vi åka på studiebesök till visualiseringscenter, mer info kommer längre fram.

Påminnelse om att läsläxan, kapitel 22 är till onsdag v.13, istället för måndagen.

Måndag och tisdag nästa vecka är det studiedagar för skolan, på tisdagen är även frita stängt.

En påminnelse!!! Glöm inte skriva i kontaktboken om ditt barn skall leka med någon kompis, tiden att gå att ringa finns inte varken för fritidspedagogerna eller vi lärare, en elev märks inte men nu har det varit flera som slarvat.

Måndag: Studiedag 
Tisdag: Studiedag 
Onsdag: LÄSLÄXA, Lyssnar på läsläxan kapitel 22, "Fördröjningar" 
Torsdag:Simskola, alla som inte är utcheckade tar med badkläder
Fredag: Lilla aktuellt

Trevlig helg!
önskar
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar