Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 29 mars 2018

Veckobrev förskoleklass

Hej alla föräldrar!

Nu är våren kommen och det snart påsk. Under vår skogsdag hade vi en frivillig aktivitet, nämligen att leta "ägg". De skulle leta efter olika bokstäver som var gömda i skogen som i slutändan skulle bilda ett ord som handlade om påsken. Barnen sprang runt och letade och hade väldigt roligt under tiden.

I lyckostjärnan har vi jobbat vidare med berättelsen om känslor och arbetat i vår arbetsbok. Vi kommer nu påbörja ett nytt område, nämligen bokstäver och barnen verkar längta efter detta. Det ska bli roligt att få utmana dem ännu lite mer.

I mattelekarna har vi lekt lite med begreppet volym. Barnen fick gissa vilket glas som innehöll mest vatten av ett brett glas och ett lite högre glas. Många bra tankar delades i klassrummet under denna lektion.

Under denna vecka har vi haft påskpyssel, barnen fick välja mellan två pyssel och vi ägnade hela onsdagen åt detta. Kreativiteten flödade och barnen hade många idéer hur just deras påskpyssel skulle se ut. Vi kommer skicka med lite pyssel hem innan påsk så ni får ta del av de vackra kreationerna där hemma.

Jonathan kommer sluta hos oss i förskoleklass och börja jobba i årskurs tre här på skolan. Istället kommer en ny person till klassen som heter Arsim. Han har tidigare jobbat på Åbymo och nu blir han förflyttad till oss. Han börjar jobba redan på påsklovet.

I hallen in till frita/förskoleklass finns det massor med upphittade kläder. Vi kommer lägga upp alla kläder på ett bord i kapprummet, kolla gärna om det är något som tillhör er. Ta gärna en extrakoll i torkskåpen där det ligger kvar vantar och strumpor.

Vecka 15
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, utelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/ arbeta med treor, rast, idrott/arbeta med treor, saga
Torsdag: Samling, NTA, rast, NTA, saga
Fredag: Samling, språklekar, rast, drama/språklekar, saga

Vecka 16
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/samarbetsövningar, rast, idrott/samarbetsövningar, saga
Torsdag: Samling, NTA, rast, NTA, saga
Fredag: Samling, mitt val, rast, språklekar, saga
Bildresultat för påsk
Önskar Sara, Eva-Marie, Åsa, Johanna och Jonathan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar