Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 23 mars 2018

Veckobrev åk 1. V.13

Hej hem!!


En kort vecka men vi har ändå hunnit med mycket! I svenska har vi arbetat med bokstaven Jj och En läsande klass där vi arbetar med Cowboyen. Han samlar ihop texten och vi tränar på att kunna återberätta om det vi har läst. I NTA:n har i arbetat med kroppen och balans den här veckan och på idrotten har barnen tränat på grovmotoriken. Vi har även "Rockat sockorna" och skapat egna sockor i alla olika färger och mönster. 

Nästa vecka påbörjar vi ingen ny bokstav utan vi kommer att ha en diagnos i svenska och repetera en hel del. Vi kommer att prata om påsken i So:n och varför vi firar påsk och påskens alla dagar. Det blir lite påskpyssel och knep och knåp som är kopplat till påsken. 


Barnens ord:

Vi har jobbat med Balansera och väga, balans i kroppen på NTA. Vi har jobbat med bokstaven Jj på svenskan. Vi har haft idrott och tränat på grovmotorik, vi gjorde kullerbyttor. Vi har rockat sockorna och målade olika sockor den dagen. I engelskan jobbat vi vidare med family, vi ritade porträtt av familjen. Vi har haft musik och jobbat rytmen-instrument. Då får vi prova olika instrument och sjunga till. I matten har vi jobbat med minus och lite högre tal, det var lätt tyckte några!! V.13

Sv: Diagnos och repetition. 
Ma: Sambandet mellan addition och subtraktion, spel Påskrace 10-kompisar
No: NTA-Uppdrag 4: Balans på en bräda.
SO: Varför firar vi påsk och påskveckans dagar.
Eng: Redovisa familjer.
Idrott: Racketsporter.
Musik: Rytminstrument
Bild: Slaskmonster (igelkottarna)

Läxa: Påskmatematik mån-tor. 

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar