Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 2 mars 2018

Veckobrev 9 - Förskoleklass

Hej alla föräldrar!
Hoppas sportlovet var bra!
Nu är vi igång efter lovet och jobbar på som vanligt här i skolan. I mattelekarna har vi jobbat med att jämföra antal, fler, färre och parbildning. Barnen har fått fortsätta använda mirakelmaskinen för att på så sätt leka fram begreppen fler och färre.

I språklekarna arbetar vi på med att lägga till olika språkljud till ord, så arm kan bli karm och så vidare. Utmana barnen gärna hemma med att lägga till och ta bort ljud från olika ord.

Vi har introducerat mandalas. Barnen får sitta och måla olika typer av mönster till lugn musik och detta är något som verkligen har uppskattats.

Treorna har varit inne hos oss och läst om vänskap. Barnen delas in två och två och så får de under en lektion läsa och spela spel tillsammans. Denna gång fick även f-klass berätta vad de tycker om att göra i skolan, som övning inför utvecklingssamtalen.

Vecka 10 
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mitt val, saga
Onsdag: Samling, idrott/mattelekar, rast, idrott/mattelekar, saga
Torsdag: Samling, NTA, rast, mitt val, saga
Fredag: Samling, lekgrupper, rast, språklekar

Vecka 11
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/mattelekar, rast, idrott/mattelekar, saga
Torsdag: Samling,NTA, rast, NTA, saga
Fredag: Samling, språklek, rast, drama/trullesaga, saga

Trevlig helg!
Sara, Eva-Marie, Åsa och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar