Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 9 mars 2018

veckobrev 11 klass2

Hej!
Måste börja med att gratulera de killarna i klassen som anmälde sig och tog sig till Linköping på skol-DM i schack, de kom på 2:a plats och deras stora pokal står nu i klassrummet. i April kommer de åka och vara med i skol-SM. Vi hejar på er!!!

Denna veckan har vi fortsatt med programmering, eleverna har fått jobba i ett program som heter scratch Jr, gratis program/app som lätt kan laddas ner. På So har vi fortsatt jobba med nordisk mytologi denna gång pratade vi om Oden och om hans 2 korpar, Hugin och Munin.
Vi jobbar på med källkritik och att skriva faktatexter om djur på svenskan, ett arbete som kommer fortsätta nu under några veckor. I No så har vi startat upp arbetet med vår nya NTA-låda med tema fast och flytande. Eleverna fick jämföra olika föremål och sortera dem efter färg, form, storlek. Fråga gärna hemma vilka föremål som de fick jobba med.

På idrotten hade vi rörelse/hinderbana. Ev kommer vi åka skridskor på idrottslektionen nästa vecka, vi återkommer beroende på isens hållbarhet.
Vi har haft klassråd och Elevråd denna vecka där vi tagit upp lekregler på rasterna, gäller även fritatiden.

Måndag: Lyssnar på läsläxan kapitel 21 "galna ungar"
Tisdag: Idrott
Onsdag: NTA
Torsdag:Simskola alla som inte är utcheckade tar med badkläder
Fredag: Lilla aktuellt

Trevlig helg!
önskar
Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar