Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 16 mars 2018

Klass 3 - veckobrev för v.12


Hej hem!

I måndags firade vi med ballonger och dans att nationella proven börjar, det var en härlig känsla! Vi har under veckan haft gruppuppgifterna i svenska och matematik och vi upplever barnen glada och stolta efter proven. Vi fortsätter på onsdag med enskilda prov. Under dessa veckor framöver har vi sagt att läxor ligger på is tills nationella proven är färdiga.
Den här veckan har barnen fått vara med och planera hur byn ska se ut som vi ska bygga mellan bilden och historian. I fredags började vi vårt kreativa bygge i olika material ex. lera. Så roligt!
Nästa vecka är det studiedagar på måndag och tisdag, det menas att skolan är stängd. Frita har öppet på måndag men stängt på tisdag.
På onsdag nästa vecka kommer barnen att träffa sina faddrar igen. Denna gång ligger fokus på att skriva tillsammans och komma på en berättelse som sedan presenteras för gruppen.
På onsdag den 21 mars är det dags att Rocka sockorna, en dag där vi hyllar olikheter samt alla människors lika värde och rättigheter. Vi visar det genom att bära två olika sorters sockor, kanske en socka med blommor på och en blå socka, valet är fritt. Vi vill även uppmärksamma Earth Hour lördag den 24 mars mellan kl 20.30 - 21.30.

Trevlig solig helg!
Sofia Helena Gunilla Jessica

Översikt i ämnena:
Sv- Vi arbetar i veckan med stavning s-ljud.  Vi kommer att fortsätta med skrivandet den magiska dörren. Denna vecka kommer barnen att få berätta om sin magiska dörr, vad finns där bakom?
Ma- uppställning
So- Vi arbetar med Forntiden. Vi fortsätter att lära oss mer om Bronsåldern. Vi ser film och skriver svar på frågor.
Eng- Vi jobbar med kap 24, I love animals. Vi kommer att läsa om olika djur på engelska, göra skrivuppgifter tillsammans och på egen hand.
No- Vi tackar Ida för gästspelet i åk 3 med NO. Nu när Helena har gått upp i tid igen så tar hon över ämnet igen.
Idrott- Elevledda aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar