Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 2 februari 2018

Veckobrev v.6 klass 2

Hej Hem!

full fart framåt...
Veckan har varit intensiv med mycket, det vi vill mest informera om är att vi har magsjuka samt influensa som går i klassen, om ert barn känner sig dålig på morgonen låt ditt  barn vara hemma för att se  vad som kommer ske. Även vi lärare har fått dessa direktiv från rektorn, allt för att minimera smitta.

I matten har nu alla fått den nya matteboken, första kapitlet handlar om klockan. Nu har vi tränat på alla tider, fem över, tio över, fem i halv mm. Träna gärna hemma. Gamla boken 2A håller jag på att rätta, jag har satt i smålappar där det finns något att göra, ta ej bort lappen. Några har lite och några har lite mer att jobba med, bokens sidor kan göras som extra i klassrummet, men ni som har lite mer att göra, gör gärna några sidor hemma varje vecka. Till påsklovet vill jag att boken är färdig, fråga om det är något ni undrar över!

I So jobbar vi med nordisk mytologi, vi gick även igenom hur en tidslinje kan se ut inkl elevernas egna tidslinje. Vi kommer läsa några sagor om asagudarna hämtade ur boken min skattkammare.
I No har vi jobbat klart med blommans delar och pollinering. Nästa vecka kommer vi kombinera svenska och no genom att söka om fakta om en valfri blomma och sedan skriva faktatext som vi börjat lite med denna vecka om djur. I engelska räknar vi, just nu är vi uppe på 1-20.

På simskolan har nu alla fått testa på klädsim, livräddning samt ta sig upp ur vattnet/isen med hjälp av isdubbar, bra jobbat alla!

Måndag: musik, läsläxa, ny läxa kap. 18
Tisdag: Idrott
Onsdag: So/No
Torsdag: Simskola för Solgruppen (ej utcheckade)
Fredag: lilla aktuellt, inlämning ma-läxa

Trevlig helg!

Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar