Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 2 februari 2018

Veckobrev åk 1, v.6

Hej hem!


I onsdags var det äntligen dags för att fira att vi gått 100 dagar i skolan. Tänk vad fort tiden går! Vi hade en trevlig dag tillsammans med lite andra uppgifter än vanligt. Det var spännande att se alla 100-samlingar som barnen hade med sig. Vi hoppas att robotträningen går bra där hemma. I onsdags fick de med sig tre nya stickor hem med subtraktionstal. I skolan kommer vi att arbeta med problemlösning och träna på att berätta och lösa räknesagor. På idrotten ska vi försöka gå iväg och åka skridskor om vädret tillåter. Annars är vi ute och åker stjärtlapp. De barn som har skridskor och hjälm tar med det. Vi har några skridskor på skolan att låna ut. Hör av er till oss om det behövs.

Barnens ord:


Vi har haft rörelselekar på idrotten. I svenskan jobbade vi med bokstaven Pp. Vi har gjort en pingvin i vår bokstavsbok. I No:n har vi målat djurspår. I onsdags hade vi gått 100 dagar i skolan. Många hade tagit med sig 100 saker. På matten har vi jobbat med klockan. Vi har haft rastutvärdering hela veckan. I So:n har vi fyllt i papper till utvecklingssamtalen. Efter maten har vi haft Amelies tipsrunda. På bilden har vi målat vinternatt med siluetter och spår i snön. Vi har läst läsläxan för Tove.  På engelskan har vi jobbat med frukter.


v.6


Sv: Bokstaven Öö, ASL och En läsande klass.
Ma: Problemlösning
So: Förberedelse inför utvecklingssamtal
No: Vinter
Eng: Frukter
Bild: Vinternatt, siluetter, spår i snön
Idrott: Skridskor (om vädret tillåter) Ta med skridskor och hjälm.
Läxa: Läsläxa kap.18. s.77-81, läxboken s.20
Matteläxa till onsdag - Robotläxa, subtraktion.
Trevlig helg!
Lina, Pernilla och Tove.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar