Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 16 februari 2018

Veckobrev 9, klass 3.


Hej hem!
Denna vecka har de flesta elever haft utvecklingssamtal. Jätteroligt att höra eleverna själva reflektera över skolan och deras måluppfyllelse.
Den här veckan pratade vi om högtider och traditioner främst med anledning varför vi firar alla hjärtans dag. På skolan gjorde alla klasser ett hjärta med sitt namn som tillsammans bildade ”Vi är Sandtorpsskolan”.
I onsdags fick eleverna läsa för sina faddrar, ett helt fantastiskt tillfälle att se våra treor ta ett stort ansvar och berätta, läsa och skriva för förskoleklassen. Idag fick barnen läsa boken ”Var en bra kompis”.
Nästa vecka är det sportlov och alla är lediga från skola. Vi kommer på fredag att skicka med en valfri sportlovsbingo till alla våra fina läsare i klassen!
Vecka 9 på tisdag efter slöjden ska vi få lyssna till en skolkonsert på Åbymo. Det är kulturskolans elever som spelar upp och visar sina instrument. Vid detta tillfälle möter eleverna de andra åk 3 på Åbymo.

Trevlig helg och ha ett riktigt skönt sportlov med mycket snö, pulka och vinterlek!
Sofia Helena Gunilla JessicaÖversikt i ämnena:
Sv- Vi fortsätter arbeta med skivprojektet: Den magiska dörren. I skolan arbetar vi vidare med stavning och fokuserar nu på nj-ljudet. Träna på att stava dessa ord hemma och förklara vad orden betyder. De 6 första orden är obligatoriska för alla, de sista 4 är valfria. Stavningsläxan är onsdag till onsdag.
Pingvin, Barnvagn, Räkning, Sjunger, Anka, Blänker, Trafiksignal, Vingar, Regndoppar och skinka.
Ma- Digitala klockan och volym och vikt
So- Vi arbetar med Forntiden och avslutar att skriva en faktatext om stenåldern. Vi kommer också denna vecka samla begrepp om stenåldern.
Eng- Vi fortsätter arbeta med: kapitel 6, Get on the bus. Vi kommer i skolan att arbeta med olika fordon. Vecka 7 fick ni hem glosorna att träna på.
Denna vecka (tisdag) har vi glos förhör: bike=cykel     car=bil    plane=flygplan     train=tåg      bus=buss     boat=båt  lorry= lastbil  motorbike=motorcykel   moped = moped
No- Vi fortsätter arbeta med att skriva faktatext om en valfri blomma.  
Idrott- Vi kommer ha prova olika racketsporter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar