Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 9 februari 2018

Veckobrev 7, klass 3


Hej hem!
Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal för Helenas mentorsgrupp: Edvin, Arvid, Lovisa, Ellen, Sawanna, Noah, Linnea, Hibo, Malva, Max, Nils, Amelie, Lucas. Samtalen är i grupprummet, intill klassrummet och tar 30 minuter. Väl mött!
Nästa vecka kommer vi gå till biblioteket efter slöjden på tisdag för att låna nya läse-böcker till skolan.
Alla i klassen kommer också att få en hemligkompis i klassen, någon man ska vara lite extra vänlig mot under veckan. På fredag avslöjar vi kompisarna.
På onsdag kommer vi att läsa för våra faddrar igen. Detta tillfälle kommer eleverna att läsa en bok om vänskap för sin fadder. Vi kommer att träna på texten i skolan på måndag. Vi kommer också att uppmärksamma alla hjärtan dag på skolan.
Vecka 8 är det sportlov och alla är lediga från skola. Vi kommer på fredag att skicka med en valfri sportlovsbingo till alla våra fina läsare i klassen!

Trevlig helg!
Sofia Helena Kristina JessicaÖversikt i ämnena:
Sv- Vi fortsätter arbeta med den magiska dörren. I skolan arbetar vi vidare med stavning och fokuserar nu på j-ljudet.  Träna på att stava dessa ord hemma och förklara vad orden betyder. De 6 första orden är obligatoriska för alla, de sista 4 är valfria. Stavningsläxan är onsdag till onsdag.
1. jumper
2. gymnastik
3. gömställe
4. egentligen
5. jordbävning
6. gillade
7. genomsnitt
8. jämfota
9. jaktmark
10. gäster
Ma-  Vi fortsätter med bråk och digitala klockan.
So- Vi arbetar med Forntiden och fortsätter att skriva en faktatext om stenåldern. Vi kommer också denna vecka börja samtal begrepp om stenåldern.
Eng- Denna vecka kommer vi att arbeta med kapitel 6, Get on the bus. Vi kommer i skolan att arbeta med olika fordon. Ingen läxa till denna vecka men läs gärna igenom orden som förförståelse.
bike=cykel     car=bil    plane=flygplan     train=tåg      bus=buss     boat=båt
No- Vi fortsätter arbeta med att skriva faktatext om en valfri blomma.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar