Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 9 februari 2018

Veckobrev 7 Åk 2

Hej hem!

Vinteryran fortsätter och barnen har fullt upp på rasterna med att leka i snön. Nu kör vi slutspurten sista veckan innan vi går på sportlov!

I matte fortsätter vi vårt arbete med klockan, analog och digital. I so jobbar vi med nordisk mytologi, spännande berättelser som vi läser från "min skattkammare". I svenska och no jobbar vi på med att skriva faktatexter om djur och blommor. Då kommer vi även in på källkritik och vad som är mer eller mindre säkra källor. 

Tack för att ni var så snabba med att anmäla er till utvecklingssamtalen som drar igång nästa vecka. 
På onsdag är det alla hjärtansdag som vi kommer uppmärksamma med barnen och pyssla till. Fredag är sista dagen innan vi går på sportlov så då ska vi hitta på något lite extra kul med barnen!


måndag: Läsläxa kapitel 19, musik
tisdag: idrott
onsdag: alla hjärtansdag-pyssel
torsdag: simskola för måne-gruppen
fredag: Lilla aktuellt, sista dag innan lov

Trevlig helg!

Ida, Lena och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar