Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 2 februari 2018

veckobrev 6, klass 3


Hej hem!
En härlig vecka med mycket snölekar på rasterna!
Denna vecka tränade vi på gamla nationella prov i svenskan. Barnen fick läsa texter och svara på frågor. Barnens spontana kommentarer var att ”det här var ju inte så farligt, det här var ju kul”. Nationella proven börjar vecka 11 till vecka 19.

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal för Sofias mentorsgrupp: Wilma, Maximilian, Agota, Vidar, Julie, Oskar, Philip, Alexandra, Joar, Olle, Ellen.W och Lith. Samtalen är i grupprummet, intill klassrummet och tar 30 minuter. Väl mött!

Sofia Helena Gunilla Jessica


Översikt i ämnena:
Sv- Nu är arbetet med den magiska dörren kommit igång. Eleverna har illustrerat en framsida och börjat att skriva en författarinformation om sig själva. I skolan arbetar vi vidare med stavning och fokuserar nu på dubbelteckning. Träna på att stava dessa ord hemma och förklara vad orden betyder. De 6 första orden är obligatoriska för alla, de sista 4 är valfria. Stavningsläxan är onsdag till onsdag.
1. glas   2. vått    3. tack    4. glass   5. brunn    6. våt    7. dörr   8. somna   9. vissla
10. himlen
 Ma- Vi kommer att fortsätta arbeta med området bråk samt digitala klockan. Läxa till torsdag.
So- Vi arbetar vidare med Forntiden och denna vecka kommer vi att skriva en faktatext om stenåldern.
Eng- VI kommer att träna på att läsa och översätta kap.16. Området handlar om glass och olika smaker. Vi började förra veckan att se en intro sång, såg du den inte finns den att se här: 
Vi kommer att testa att prata i meningar med orden nedanför. Träna också på att skriva orden hemma till tisdag.
  * strawberry = jordgubbe
2* lemon = citron
3*  chocolate = choklad
4*  raspberry = hallon
5*  melon = melon
6*  blueberry = blåbär
7* vanilla = vanilj
8* cherry = körsbär
No- Barnen kommer att få göra ett häfte om blommans delar och funktion.
Idrott-Om vädret tillåter åker vi skridskor, så medta skridskor och hjälm. Har du inte några egna skridskor finns några att låna på skolan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar