Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

onsdag 21 februari 2018

Rektorsbrev - feb

Hej på er! 

Jag sitter på Sandtorpsskolan och det är sportlovsvecka. Dessa lovveckor är lite annorlunda att arbeta än de vanliga skolveckorna och det är roligt med omväxlingen. Det är massor med saker som fritabarnen får möjlighet att hitta på som ninjabana, skridskoåkning och just nu är alla ute och lekar. Så roligt att det är ett sportlov med is och snö!

Kuratorstjänst
Förra våren började vår rekrytering för att hitta en kurator på 20% till Sandtorpsskolan. Då det inte ledde till någon anställning inför hösten 2017, så anställdes Sylvia på visstidsanställning då tjänsten passade henne bra, då hon var föräldraledig och ville kombinera. Vi blev under hösten klara med rekryteringen av en kurator (som vi planerade att dela med Lindöskolan). Fabiola fick tjänsten och började nu i januari. Dessvärre har hon valt att stanna inom socialtjänsten då hon blivit erbjuden en annan tjänst. Vi har ingen möjlighet att i dagsläget gå ut med en rekrytering av en kurator på 20% själva och försöker därför hitta en annan skola att samarbeta med. Tillsvidare så är vår kurator Åsa Ekekrantz på Åbymoskolan, även kurator för Sandtorpsskolan. Hon kommer sitta några timmar varje måndag på Sandtorpsskolan. Ni når henne på mailen: asa.ekekrantz@norrkoping.se, samt telefonnummer 011-156640.

Läsårstider 2018-2019
Vill berätta att läsårstiderna för läsåret 2018-2019 finns nu ute på Norrköpings kommuns hemsida. Ni hittar dokumentet på följande länk: http://www.norrkoping.se/skola-och-forskola/grundskola/lasarstider-for-grundskola.html. Eller gå till www.norrkoping.se > skola och förskola > grundskola > läsårstider för grundskola. Varje skola väljer vilka dagar som fritidsverksamheten ska hållas stängd för fortbildning. Vi är tyvärr inte klara med detta och återkommer när det är bestämt.

Förskoleklass/fritidsverksamhet
Vi hade Ferial anställd fram till jullovet i förskoleklassen, men vi såg då inte möjligheten att förlänga anställningen utifrån de förutsättningarna vi hade i december. Nu har vi fått möjlighet anställa en person till förskoleklass och från vecka 9 så kommer vår vikarie Jonathan att vara placerad i klassen samt på frita, då det finns behov av fler vuxna.

Arbetsmiljö och framtidsplaner för Sandtorpsskolan
Både min rektorskollega Ewa och jag, ligger på för att vi ska få information om vad som planeras kring Sandtorpsskolan. Tyvärr har vi inte fått veta något i dagsläget, men vi fortsätter invänta svar. I höstas rapporterade vi in behov av renovering av både inne- och utemiljö, men även beslut kring detta väntar vi på. Återkommer när jag vet mer.


Ha det så bra!

Vänliga hälsningar, Frida Dahlström 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar