Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev v.4 - Förskoleklass

Hej!
I språklekarna har vi arbetat vidare med språkljuden. Barnen ska nu börja lägga till språkljud i början av ett ord för att bilda ett nytt ord (ko...sko). Treorna har kommit och läst för förskoleklassen och det har varit mycket uppskattat. Barnen blir väldigt sugna på att själva börja läsa.

I mattelekarna har vi arbetat med mönster.

Vi har jobbar i lekgrupper för att träna på att leka med alla. Vi delade in barnen i grupper och så fick de olika uppgifter, målning i ateljén, kapplastavar, spel etc.

På idrotten har barnen fått göra olika samarbetsövningar och motorikövningar.

I torsdags förra veckan tog vi vara på snön och gav oss ut och lekte i snön. Nu när det är snö/blött, ta gärna en extrakoll i torkskåpen, det ligger mycket strumpor och vantar där inne.

Idag fredag har vi haft visionsdag - kunskap. Vi jobbade tillsammans i klassen och tittade på en video som handlade om olika uppfinnare och uppfinningar. Barnen delades in två och två och fick rita en egen uppfinning tillsammans och de hade fantastiska idéer. Vi har satt ihop en liten bok där alla uppfinningar finns, kolla gärna in i klassrummet och titta på alla härliga idéer. 

Planering
Vecka 5
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/samarbetsövningar, rast, idrott/samarbetsövningar, saga
Torsdag: Sampling, språklekar, rast, dagens jobb, saga
Fredag: Samling, spelhåla, rast, drama/ språklekar, saga

Vecka 6
Måndag: Samling, skogen, saga
Tisdag: Samling, språklekar, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, idrott/språklekar, rast, idrott/språklekar, saga
Torsdag: Samling, mattelekar, rast, dagens jobb, saga
Fredag: Samling, språklekar, rast, lekgrupper, saga

Trevlig helg!
Sara, Eva-Marie, Åsa och JohannaInga kommentarer:

Skicka en kommentar