Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 19 januari 2018

Veckobrev v.4. Åk-1.

Hej hem!

Nu har vi kommit igång med skolarbetet igen och det märks att barnen har lite nya krafter.
De har arbetat riktigt bra under veckan. Äntligen har det kommit lite snö och barnen leker och har kul på rasterna. Under veckorna framöver ska vi arbeta lite extra med huvudräkning i matematiken och till hjälp kommer vi att använda en varsin robot. Då vi tränar huvudräkning försöker vi automatisera räkningen så att man inte behöver använda fingrarna. Nästa vecka kommer eleverna att få hem roboten i läxa från onsdag till onsdag. Vi börjar med att befästa additionstal 0-10.
På fredag är det dags för vår visionsdag som handlar om kunskap och som har fokus på teknik.


Barnens ord:

Igelkottarna har gjort snögubbar på bilden. Vi har jobbat med bokstaven Uu. Vi har kört Goalboll på idrotten. Det var roligt och ganska svårt. Vi har haft So och jobbat med vårens traditioner. Vi har haft En läsande klass och jobbat med Reportern, temat är just nu "Vänskap och kärlek". I matten har vi jobbat med talen 13-20. Vi har tittat på Matildas mattegåta. Vi har arbetat med att repetera och lärt oss nya färger på engelskan. Vi har läst upp vår läsläxa idag och den här veckan var den lite svår tyckte många. Vi har gått 92 dagar i skolan. Efter lunchrasten ska vi kolla på Lilla Aktuellt-skola. 


Nu är det dags att boka in sig på utvecklingssamtal som ligger under v.7. Det är först till kvarn som gäller och försök boka in så fort som möjligt.


Ekorrarna: 

Maja
Matilda
Lilly
Ines
Carl
Isabella
Gustav
Martin
Viggo
Linnea
Arvid
Cajsa B
Lova 

Bokar via denna länk: https://doodle.com/poll/x5sddk5dfam6uvrt 


Igelkottarna:
Leah
Moa
Alma
Disa
Ruben
Stina
Lukaz
Kasper
Cajsa K
Elin
Vera
Lowe
Bokar via denna länk: https://doodle.com/poll/myvezxrf223csa4c

v.4
Sv: Bokstaven Hh, ASL och En läsande klass
Ma: Klockan - Hel och halv timme, Huvudräkning
SO: Traditioner
NO: Djurspår
Eng: Frukter
Bild: Snögubbar
Idrott: Basket

Läsläxa kap.16. Sid. 69-72, Läxboken sid.18.


Trevlig helg!
Lina, Pernilla och Tove

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar