Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 12 januari 2018

Veckobrev v.3 åk-1.

Hej hem!!


Hoppas alla hade en skön jul och ett härligt lov! Vi började skolan med en liten mjukstart. Vi har inte startat med nya saker inom ämnena utan har repeterat från förra terminen.

Nästa vecka kör vi igång som vanligt igen. Samma schema gäller även denna termin som det ser ut just nu. Vi fortsätter med Läsläxor måndagar- fredagar. Idrotten ligger kvar på torsdagar men vi har bytt tid på grupperna så Igelkottarna har idrott direkt på morgonen nu och Ekorrarna efter rasten. 

Nästa vecka mailar vi ut en länk till utvecklingssamtal där ni kan boka in er på en tid. Samtalen kommer att ligga under v.7. 

Barnens ord: 

Vi har dansat ut julen idag. Vi har fått nya matteböcker. På matten har vi jobbat med talen 13, 14 och 15. Vi har gjort ett arbetsblad som heter "räkna med mig". Vi har tittat på Matildas mattegåta. Vi har repeterat bokstäver i svenska och skrivit bokstäver och meningar på mini-whiteboards.  Vi hr limmat vi in vantar i vår bokstavsbok. På idrotten har vi haft Ninjahinderbana. Vi har haft "En läsande klass" och repeterat våra läsfixare och sen jobba vi vidare med Reportern. Vi har ritat bilder från jullovet. Vi har gått 87 dagar i skolan. 


V.3
Sv: Bokstaven Uu, ASL och En läsande klass. 
Ma: Talen 13-20.
So: Vårens traditioner.
No: Året.
Eng: Färger
Bild: Snögubbar
Idrott: Goalboll 

Läsläxa kap 15. Sid:65-68 och läxbok sid: 17. 

Trevlig helg!!
Lina, Pernilla och Tove. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar