Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 26 januari 2018

Veckobrev v. 5 Åk 2

Hej på er!

Vi hade en härlig solig förmiddag i tisdags med skridskoåkning. Kul att vi han med det innan det blev varmare ute. Kolla gärna en extra gång om era barn har extrastrumpor osv på hyllan om de blir blöta på rasterna.Vi hade klassråd i onsdags på so och i torsdags hölls ett elevråd med representanter från varje årskurs.  I matte så har eleverna fått fortsätta jobba klart i sina matteböcker. I no så jobbar vi på med blommans olika delar och vilka blommor som är giftiga och fridlysta. I svenska jobbar vi vidare med stavningsregler och ordklasser, verb är det senaste som vi har jobbat med nu.

Idag har vi haft visionsdag med tema kunskap. Kunskap kring teknik och svenska uppfinningar som blixtlåset, kullager, skiftnyckeln och dynamiten. Eleverna delades in i mindre grupper och fick sedan tillsammans uppfinna en ny leksak för inomhus eller utomhus. De fick skissa och bygga en ny leksak som vi kommer ha utställning med i biblioteket.

På måndag så kommer vi att maila ut en doodlelänk till er där ni får gå in och boka er på en tid för utvecklingssamtal som passar er. Utvecklingssamtalen kommer ligga under vecka 7.

måndag: musik, läsläxa kapitel 17
tisdag: idrott
onsdsdag: no/so
torsdag: klädsim för månegruppen
fredag: Lilla aktuellt

Trevlig helg!

Ida, Lena och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar