Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 19 januari 2018

Veckobrev v. 4 åk 2

Hej!
Nu har det gått 2 veckor efter jullovet och vi är igång med rutinerna igen. Äntligen har vi fått ordning på vädret också, snö när det ska vara vinter. På rasterna byggs det snögrottor, snögubbar och snöborgar, tänk på att det är bra om det finns extra kläder på hyllan. Vi har idag på bilden målat snögubbar där de fick måla efter instruktioner.

I matten har vi gjort lite ändringar, matteläxan skickas hem idag fredag 19/1 och skall lämnas in fredag v.4, några föräldrar ville ha en helg att öva/träna på. Under veckan har vi repeterat division men vi har även börjat prata om tal i bråkform, något som eleverna kände igen från både förskolan, f-klass och 1:an, tex när man delar ett äpple, "vill du ha en fjärdedel eller ett halv äpple".
I svenska så har vi gjort tankekartor tillsammans och sedan har eleverna fått skriva ihop en berättelse utifrån tankekartan. De som ville fick sedan redovisa och läsa upp sin berättelse för klassen. Fråga gärna hemma vad de gjorde under sin "Drömhelg".
I No har vi startat upp med nytt tema. Vi kommer jobba med Blommor fram tills vi får vår nya NTA-låda som denna termin heter "Fast och flytande".

Simskolan blev blandad grupp idag då några missuppfattat vilka som skulle gå. De som hade badkläder med sig idag fick gå alla, nästa vecka är det sol-gruppen som ska gå, alla även de som är klara/utcheckade. Solgruppen tar med för klädsim samt vanliga badkläder (långärmad tröja och långa ben på byxorna).

Idag har vi varit på biblioteket och lånat nya böcker som vi enbart har som läsebok i skola, tyvärr har det försvunnit en bok för oss innan jul, "Saga är hundvakt" är det någon som fått med den hem, lämna in den hos oss eller på biblioteket.

Måndag: Läsläxa kapitel 16, musik
tisdag: idrott
onsdag: no/so
torsdag:simskola för solgruppen (klädsim)
fredag: Visionsdag, inlämning av ma-läxa

Trevlig helg!

Lena, Ida och Annelie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar