Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 12 januari 2018

Veckobrev v. 3 åk 2

Hej hem!

Hoppas alla haft en härlig ledighet! Idag har vi haft julgransplundring tillsammans hela skolan och städat bort julen och laddat upp för en ny spännande och lärorik termin!

Idrott har vi fortfarande på tisdagar men nu byter vi så att måne-gruppen har idrott direkt på morgonen och sol-gruppen efter rasten.
Läsläxan byter vi dag på och istället för tisdagar så kommer vi nu kolla den på måndagar. Första läsläxan denna termin kollar vi måndag den 22/1 och då är det kapitel 16. Det märks tydligt om eleverna läser mycket hemma så peppa dem gärna att all läsning är bra, även om det inte är läsläxan de vill öva på varje dag när de svarat på frågorna så är all läsning toppen.

Vi kommer att ha matteläxa några gånger denna termin måndag-fredag, vi börjar med att träna multiplikationstabellen, 2:ans tabell skickas med nästa vecka. I SO ska vi börja prata om nordisk mytologi, asagudarna.

Utvecklingssamtalen denna termin kommer ligga under vecka 6. Vi skickar ut en länk som sist där ni får gå in och boka er på en tid som passar.

måndag: läsläxa kapitel 16, musik
tisdag: idrott, engelska
onsdag: no
torsdag: simskola månegr.
fredag: lilla aktuellt

Trevlig helg!

Ida, Lena och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar