Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 12 januari 2018

veckobrev 3, klass 3



Hej hem!

Välkomna tillbaka till vårterminen i årskurs 3. Vi är jätteglada att vara tillbaka och möta era barn! Denna vecka har vi börjat ganska lugn efter lovet med inga läxor. På måndag får barnen sina nya läs-läxor, läsningen är till nästa måndag. På tisdag får barnen en stavningsläxa som är till fredag, det är som veckans ord.  
Nästa vecka på tisdag efter slöjden går vi till biblioteket för att låna böcker. Den här terminen har vi gjort några förändringar i schemat. Den största förändringen är att idrotten är lagd på måndagar. Då Helena fortfarande jobbar 50 % kommer fritidspedagogen Tove Marcus komma in och ta idrotten för åk 3 samt att läraren Ida Torin kommer in och tar ett no:n pass i veckan med klassen. Alla barn fick i onsdags hem det nya schemat.

Från och med nästa vecka kommer barnen att byta slöjdgrupper. De som har haft trä och metallslöjd byter alltså till syslöjd och de som har haft syslöjd byter nu till trä och metallslöjd. Slöjden är som vanligt tisdagar.

Vi kommer att göra en Doodlelänk med tider inför utvecklingssamtalen som ligger under vecka 6 och 7. Vi lägger ut länken nästa vecka torsdag.
Snart är det dags för de nationella proven. Provtillfällena kommer att ligga under vecka 11-19 och då beviljas inga ledigheter. Vi ser dessa provtillfällen som roliga lärtillfällen så fortsätt att hjälpa oss i skolan att bevara denna positiva attityd.

Sofia Helena Gunilla Jessica












Översikt i ämnena:

Sv- Vi kommer att börja ett område med stavning, vi börjar med vokalerna. Träna på att stava dessa ord hemma och förklara vad orden betyder. De 6 första orden är obligatoriska för alla, de sista 4 är valfria.

1. mata  2. matta  3. granen  4. grannen   5. glas  6. glass   7. baka   8. backa  9. loket 10. locket

Ma- Vi har börjat ett nytt område med division. Matematikläxa tisdag till tisdag.

So- Vi kommer att börja med historia, Forntiden. Denna vecka kommer vi att arbeta med tidslinjen.

Eng- Nästa vecka börjar vi ett kapitel med klockan. Öva gärna redan hemma på förförståelsen av dessa ord:

1. time = tid    2. clock = klocka  3. breakfast = frukost   4. lunch = lunch  5. dinner = middag
6. bedtime = sovdags
No- Luftens egenskaper

Idrott- Ninja hinderbana

Bild: Jobba med perspektiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar