Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

torsdag 18 januari 2018

Klass 3 - veckobrev för v. 4

Hej hem!

Nästa vecka på onsdag ska barnen läsa för sina faddrar i förskoleklassen. Under vårterminen ska vi ha ett läsprojekt tillsammans. På fredag kommer hela skolan att ha en teknikdag på förmiddagen. Temat kommer att vara uppfinnare.

I torsdags la vi ut länken om utvecklingssamtal som ligger under vecka 6 för Sofias mentorsgrupper och vecka 7 för Helenas mentorsgrupper. 

Kom ihåg att skriva elevens namn i namnfältet. Glöm inte trycka på knappen "Färdig" när du gjort ditt val. Först till kvarn gäller på tiderna.

Helenas mentorselever anmäler sin tid i denna länk (du får ev. klippa ut länken och klistra in den) :
https://doodle.com/poll/gpp5tw622idu9tyr

(Arvid, Lovisa, Ellen, Sawanna, Max, Noah, Edvin, Nils, Hibo, Linnea, Malva, Lucas och Amelie)

Sofias mentorselever anmäler sin tid under denna länk (du får ev. klippa ut länken och klistra in den) :
(Lith, Wilma, Maximilian, Agota, Vidar, Julie, Oskar, Philip, Alexandra, Joar, Olle och Ellen)


Lite info angående veckans läxor, vi har gjort om klassens schema och därför har läxdagarna ändrats en aning, ber om ursäkt för förvirring:
måndag: läsläxa
tisdag: engelskaläxa
onsdag: stavningsläxa
torsdag: matematikläxa

Sofia Helena Gunilla Jessica

Översikt i ämnena:
Sv- Vi fortsätter arbeta med stavning. Vi kommer att arbeta med främmande ord. Vi kommer att lyssna till betoningen. I främmande ord ligger betoningen ofta inte på den första vokalen.  Träna på att stava dessa ord hemma och förklara vad orden betyder. De 6 första orden är obligatoriska för alla, de sista 4 är valfria. Stavningsläxan är onsdag till onsdag.
1. kamel
2. tapir
3. kanin
4. banan
5. melon
6. apelsin
7. baggen
8. plommon
9. äpplen
10. lammen
Ma- Vi fortsätter med division. Eleverna har ma-läxan från och med nu till torsdagar, då vi inte har matematik på tisdagar längre.
So- Vi kommer att börja med historia, Forntiden. Denna vecka kommer vi att arbeta med tidslinjen.
Eng- Vi fortsätter att arbeta med klockan. Vi fortsätter arbeta med orden nedanför, både i skrift och muntligt i skolan.
1. time = tid
2. clock = klocka
3. breakfast = frukost
4. lunch = lunch
5. dinner = middag
6. bedtime = sovdags
No- Luftens egenskaper och nytt område
Idrott- Goal ball
Bild: Jobba med perspektiv. ​

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar