Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 22 december 2017

Veckobrev v.51 - Förskoleklass

Hej alla föräldrar!

Det har blivit dags att skriva terminens sista veckobrev. Som vanligt upplever vi att tiden gått fort och detsamma gör säkert ni. När man tänker tillbaka till skolstarten i augusti så inser man hur mycket som har hänt med era barn på bara några månader vad gäller utveckling och framsteg på alla plan och nivåer.

Den sista tiden har vi jobbat med det sista ljudet i ord, gjort klassificeringsövningar både i skogen och under mattestunderna. Vi har varit med på Luciamorgon, julpysslat, tränat julsånger och spelat många spel.

Under hela adventstiden har vi tänt våra ljus under morgonsamlingen då vi hört på saga. Många uppdrag av olika slag har vi fått lösa i våra kalendrar. Ja, det har jobbats väldigt mycket och intensivt.

I skrivande stund vet vi inte hur skolavslutningen avlöpte, men barnen sjunger vår sång så bra när vi övat, så det kommer nog att gå bra! Ni får fråga barnen i kväll!

Nu ser vi fram emot jullovet med lite ledighet och ser fram emot att träffa alla då terminen startar den 9/1-18.

 Vecka 2

Måndag: STUDIEDAG – fritidshemmet öppet.

Tisdag: Samling med samtal, lek och sång, rast, språklek, mitt val, saga.

Onsdag: Samling, idrott, rast, mattelekar, mitt val, saga.

Torsdag: Samling, vi får besök av folktandvården, rast, språklekar, saga.

Fredag: samling, mitt val, rast, vi dansar ut julen, språklek, saga.

Vi vill informera er om att Ferial slutar hos oss denna vecka. Är det något ni undrar över så tveka inte att höra av er.

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

                                 Önskar

Eva-Marie, Sara, Johanna, Åsa och Ferial.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar