Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 15 december 2017

Veckobrev v.51. Åk 1.

Hej hem!

En vecka kvar till jullov!! Vi var och tittade på 2:ornas Luciatåg i onsdags morse. Det var jättefin och stämningsfullt och barnen längtar redan till nästa år då det är deras tur!
Nästa vecka blir det inte så mycket nytt utan mer att arbeta klart, repetera och städa lite innan vi går på lov. På onsdag har hela skolan julpyssel och vi pysslar i blandade grupper. Man får gärna ha på sig en tomteluva denna dag!! På torsdag blir det lite filmmys. Tove är bortrest så det blir tyvärr ingen idrott sista skoldagen. På fredag har vi vår trevliga och fina avslutning tillsammans!!


Barnens ord: 

Vi har haft matte och några i klassen är klara med matteboken. Vi gjorde den sista diagnosen för den här terminen, sen jobba vi med saker vi har jobbat med tidigare.  I So:n har vi arbetat med vintertraditioner. Det blev tyvärr ingen pulka på idrotten men den var rolig ändå. Vi lekte eldklotet istället. Vi hade bild och gjorde julkort. I svenska jobbade vi med bokstaven Åå. I bokstavsboken gjorde vi en åsna, en mandlas av åsnor och spela ett spel om bokstaven Å. Vi har haft ASL. På engelskan jobba vi med julord och julsånger. På No:n jobba vi med vinter och gjorde snöflingor. I "En läsande klass"har vi arbetat vidare med reportern och hans frågor. Vi har tittat på olika gamla kalendrar. Vi läser vidare i "En förtrollad julsaga".. den är bra, lite småläskig och spännande. Den är jätterolig!! Vi läste läsläxan för sista gången i år!! Vi har tittat på Luciatåg och det var fint. Vi ska titta på sista Lilla aktuellt för i år!! På musiken har vi övat på sånger inför julavslutningen. 


V. 51

Sv: Repetera bokstäver och arbeta klart, ASL. 
Ma: Repetition och julmatte.  
So: Jultraditioner.
No: Fåglar.
Bild: Julkort

Ingen läsläxa sista veckan!!

Trevlig tredje advent!!
Lina, Pernilla och Tove.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar