Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 8 december 2017

Veckobrev v.50 - förskoleklass

Hej alla föräldrar!
Nu är vi inne i december och förra veckan besökte vi årets julspel i Ättetorpskyrkan. Barnen skötte sig fantastiskt bra i kyrkan, sjöng med och applåderade.

Nu i december har vi en ny samlingsrutin. Barnen kommer in i klassrummet och får tända sitt ljus (vartannat barn i ringen) under tiden vi läser vår julsaga, "En förtrollad jul" av Siri Spont och Alexander Jansson. Sedan har vi två julkalendrar, snällkalendern som uppmanar till snälla handlingar och vår egen julkalender med olika uppdrag.

Vi har julpysslat och barnen har tillsammans gjort en krans som sitter uppe på vårt fönster. De fick rita av och klippa ut sina händer som vi sedan limmade ihop så det blev som en krans. Vi har också gjort små renar utav pappersrullar som står på fönsterbrädorna, ta gärna en kik!


I mattelekarna har vi arbetat med geometri, olika geometriska mönster. Nu kommer vi arbeta mer med klassificering. Vi arbetar på som vanligt med att praktisera övningarna innan vi arbetar i våra matteböcker.
I språklekarna jobbar vi fortfarande med ljud och nu har vi kommit så långt att barnen ska identifiera det sista ljudet i olika ord. I lyckostjärnan har vi läst en ny saga "Valles verkstad", fråga gärna barnen vad den handlade om så får de träna på att återberätta.
Vi kommer inte hinna ha någon mer idrott innan jullovet då vi ska ha lucia och adventspyssel med hela skolan . Vi kör igång igen med idrott onsdag vecka 2.


Skolsköterskan hälsar att det kommer bli hörselkontroll efter jullovet. Detta är något som ni föräldrar inte behöver vara med på.


Vecka 50
Måndag: Samling, nallarna berättar, skogen, saga.
Tisdag: Samling, lyckostjärnan, rast, mattelekar, saga.
Onsdag: Samling, luciatåg, rast, dagens jobb, saga.
Torsdag: Samling, språklek, rast, spelhåla, saga.
Fredag: Samling, Trullesaga, mattelekar, dela ut nallarna, saga.


Vecka 51
Måndag: Samling, nallarna berättar, skogen, saga.
Tisdag: Samling, lyckostjärnan, rast, mattelekar, saga
Onsdag: Samling, Julpyssel för hela skolan, saga
Torsdag: Samling, städa/mitt val, rast, städa/mitt val. saga
Fredag: SKOLAVSLUTNING - barnen slutar skolan 10.00


Trevlig helg!
Sara, Eva-Marie, Åsa, Johanna och FerialInga kommentarer:

Skicka en kommentar