Sandtorpsskolan ligger i övre Åby, cirka en mil norr om Norrköping, ett samhälle vid foten av den vackra Kolmårdsbranten. Vi har cirka 100 elever från förskoleklass till år 3. Till enheten hör även Åbymoskolan som är en F-6 skola. Vi har cirka 500 elever och 65 medarbetare tillsammans på enheten. Sandtorpsskolan ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar i vår verksamhet.

fredag 1 december 2017

veckobrev v.49 åk2

Hej!

Dagarna springer iväg, vi har idag firat 1 december med tända ljus, sagoberättelse "En förtrollad Jul"och vi avslutade dagen med att lyssna på radiokalendern.
Torsdags förmiddagen var vi på Julspel i Ättetorpskyrkan, mysig stund tillsammans med alla klasser och personal på skolan. Ingen i våran klass har kunnat undgå att det snart är JUL.

I matten har vi börjat med multiplikationstabellen, vi har jobbat mycket för förståelsen, visat sambandet från addition till multiplikation,  4*2=2+2+2+2=4+4=8 bla. I svenskan har vi jobbat med substantiv och månegruppen har tränat på att skriva dikter. På bilden är det mycket Jul, solgruppen har ritat inbjudningar, stjärnor och snöflingor till vårt julspel/Luciatåg. Idag fredag har alla målat, ritat och dekorerat vår julgran. Ta gärna en titt på vår dörr. På so pratar vi nyheter och funderingar/tankar som eleverna vill ta upp. Idag har vi varit på biblioteket och lånat nya böcker. I No så följer vi och ser vad som händer med våra planterade ärtskott.

Nästa vecka behöver inte eleverna med sig ombyte till idrotten, vi övar till Julspel/Lucia och därefter leker vi lekar tillsammans, läsläxan lyssnar vi på under onsdagen sant skickar med ny läsläxa hem.

Välkommen till Julspel/Luciatåg onsdagen den 13 december kl. 18.00
alla föräldrar, syskon, mormor/morfar, farmor/farfar mfl välkomna att vara med för att se och lyssna på eleverna.


Måndag: musik
tisdag: idrott (ej ombyte)
onsdag: läsläxa, No
torsdag: bad månegruppen
fredag: lilla aktuellt

Trevlig helg!
Lena, Ida och Annelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar